Ο Σκοτ Κουίν Μπέρκετ και η σύντροφός του γνωρίστηκαν διαδικτυακά το 2020 και αρκετούς μήνες αργότερα άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού. Λίγο αργότερα, όμως, η γυναίκα προσπάθησε να τερματίσει αυτή τη σχέση ισχυριζόμενη ότι ο Μπέρκετ ήταν «σεξουαλικά επιθετικός».
Από την πλευρά του, ο άνδρας έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να συνεχιστεί η σχέση, με την οικογένεια της γυναίκας να ανησυχεί τόσο πολύ που κάποια στιγμή επικοινώνησε μαζί του ζητώντας του να μείνει μακριά της.
Ο 25χρονος δεν συμμορφώθηκε και μάλιστα προσέλαβε έναν δολοφόνο στο Dark Web, ο οποίος πληρώθηκε 13.000 δολάρια σε Bitcoin για να δολοφονήσει τη γυναίκα.
Ευτυχώς, μυστικοί πράκτορες έσπευσαν να αποκαλύψουν το έγκλημα και επικοινώνησαν με τον Μπέρκετ παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως τον δολοφόνο. Ο 25χρονος επιβεβαίωσε ορισμένες φωτογραφίες του θύματος και μάλιστα έστειλε επιπλέον 1.000 δολάρια στους ντετέκτιβ ζητώντας απόδειξη της δολοφονίας.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών σε ομοσπονδιακό ίδρυμα.
Dark Web και κρυπτονομίσματα
Τέτοια περιστατικά ενισχύουν την άποψη των επικριτών των κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες. Και πράγματι, υπήρξαν αρκετά παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών τα τελευταία χρόνια.
Το περασμένο καλοκαίρι, η ινδική αστυνομία συνέλαβε τον Μακαράντ Παρντίπ Αντιβιρκάρ - γνωστό ευρύτερα ως «Crypto King» - ως ύποπτο ότι αγόραζε ναρκωτικά από το Dark Web χρησιμοποιώντας Βitcoin. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αγόραζε ναρκωτικά τόσο από Ινδούς όσο και από Ευρωπαίους μικροπωλητές.
Κατά τη διάρκεια εκείνου του καλοκαιριού του 2020, η ζήτηση για εμβόλια COVID-19 ήταν εξαιρετικά υψηλή καθώς εκτός από την προστασία των ανθρώπων από την ασθένεια, τους έδιναν και την ευκαιρία να ταξιδέψουν. Ως εκ τούτου, ορισμένες λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν να διανείμουν τα εμβόλια σε όλους τους κατοίκους τους.
Οι εγκληματίες του Dark Web χρησιμοποίησαν την ευκαιρία και άρχισαν να πουλούν πλαστά πιστοποιητικά και κλεμμένες δόσεις. Δέκα δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κόστιζαν 250 δολάρια σε κρυπτονομίσματα, με τα δημοφιλέστερα για τους πωλητές να είναι το Bitcoin (BTC), το Ethereum (ETH), το Litecoin (LTC) και το Monero (XMR).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr