Από χθες το «R» είχε επισημάνει πως από τη στιγμή που διεσπάσθησαν οι 4.890 μονάδες, επίπεδα που αποτελούσαν τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, η όποια αντίδραση θα ήταν αντανακλαστική και το σημαντικότερο, δεν θα έπειθε.
Ο έμπειρος χρηματιστής κ. Χρ. Δαβερώνας, διευθύνων σύμβουλος της Ατλας ΑΧΕΠΕΥ, υποστηρίζει ότι, «η συμπεριφορά της αγοράς ήταν αναμενόμενη.
Πλην όμως, για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την τάση, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τρεις με τέσσερις συνεδριάσεις. Ενδεχομένως να βοθάει τις αγορές ότι η Wall Street είναι κλειστή την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι ημιαργία. Είθε να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες σκέψεις και απόψεις».
Γεγονός είναι πάντως, ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφήνουν πίσω τους την κρίση των subprime δανείων και ανακάμπτουν. Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,13%, ο Cac στο Παρίσι κατά 0,95% και ο Dax στη Φραγκφούρτη κατά 0,78%.
Στην Ελλάδα, η επιφυλακτικότητα περισσευε και μάλιστα προκάλεσε υποψίες η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών.
Η άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ, παρά τις αναβαθμίσεις ξένων οίκων, οι τελευταίοι δεν παύουν να διατηρούν επιφυλάξεις ως προς την υλοποίησή του και τους πόρους από τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί.
Η μετοχή, έπειτα από την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την RWE, βρέθηκε στη δίνη των πωλητών το τελευταίο διάστημα αγγίζοντας τα επίπεδα των 25,90 ευρώ, αν και είχε αγγίξει υψηλά στα 30 ευρώ.
Την Πέμπτη λοιπόν, ενισχύθηκε κατά 14,04%, στα 28,26 υρώ και όγκο 2,336 εκατ. τεμαχίων.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πάντως, η πλειοψηφία βρέθηκε για μία ακόμα φορά στο «κόκκινο», αφού υποχώρησαν 124, έναντι 115 ανοδικών και 113 που διατήρησαν αμετάβλητη τιμή.
Κατά τα άλλα, τα hedge funds άφησαντην μετοχή της ΕΤΕ και «ασχολήθηκαν» με την Eurobank, που υποχώρησε κατά 3,74%, στα 22,14 ευρώ με όγκο 3,588 εκατ. τεμαχίων. Και στην ΕΤΕ όμως, οι διακυμάνσεις ήταν έντονες, για να κλείσει τελικά με οριακή άνοδο 0,29%, στα 41,12 ευρώ και 3,5 εκατ. τεμάχια συναλλαγές.
Μικρότερες ήταν οι απώλειες στην Alpha Bank, που, επίσης, παρουσιάστηκαν διακυμάνσεις, με την μετοχή στα 23,22 ευρώ και 1,65 εκατ. τεμάχια. Διαφοροποίηση για την Πειραιώς, που ενισχύθηκε κατά 1,74%, στα 24,60 ευρώ με 2,425 εκατ. τεμάχια.
Στο «κόκκινο» και η Κύπρου, με απώλειες 1,74%, στα 11,30 ευρώ με σημαντικό όγκο 4,1 εκατ. τεμαχίων. Από εκεί πέρα, η μετοχή του Τ.Τ., παρά τα οριακά κέρδη έκλεισε κάτω από τα 12 ευρώ. Σημαντικές ήταν οι απώλειες για την ΕΧΑΕ κατά 3,12%, στα 20,50 ευρώ.
Τα αρχικά κέρδη της Μυτιληναίος εξανεμίστηκαν για να διαμορφωθεί στο κλείσιμο, στα ίδια επίπεδα με αυτά της Τετάρτης, λίγο πάνω από τα 35 ευρώ.
Έντονες απώλειες κατεγράφησαν στην Ελληνική Τεχνοδομική, σε ποσοστό 3,71%, στα 9,34 ευρώ και στην Coca Cola που που υποχώρησε σε ποσοστό 4%, στα 26,90 ευρώ. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις μεγάλες ήταν οι απώλειες για την S&B σε ποσοστό 3,74%, τον ΟΛΘ κατά 4%, τα Folli Follie κατά 4,77% και την Σίδμα κατά 6%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr