Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Μυλωνά προτίθεται να εισφέρει στην Aλουμύλ το πλειοψηφικό ποσοστό, που κατέχει, στη βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου «Αλουφόντ», κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει τη σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA της εισηγμένης.
Η ενίσχυση της Aλουμύλ, μέσω εισφοράς, αποτελούσε το κύριο επιχείρημα της πρότασης που έχει καταθέσει στις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Αττικής και Παρευξείνια) της εισηγμένης ο Γ. Μυλωνάς.
Επιπρόσθετα, το business plan που συνέταξε για λογαριασμό της πλευράς Μυλωνά η Axia προβλέπει ότι το σύνολο του υφιστάμενου δανεισμού μπορεί να εξυπηρετηθεί, εφόσον επιμηκυνθεί η διάρκειά του και μειωθεί το επιτόκιο.
Σημαντική παράμετρος του επιχειρηματικού σχεδίου ανάκαμψης, ήταν η επιστροφή της βιομηχανίας προφίλ αλουμινίου στην κερδοφορία, κάτι που επετεύχθη στη χρήση του 2018. Στις καταστάσεις του ομίλου, από τα 160 εκατ. ευρώ δανείων που οδεύουν προς αναδιάρθρωση, το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς και μικρότερο στην Αlpha Bank. Από αυτά, το μεγαλύτερο ομολογιακό δάνειο (120 εκατ. ευρώ) συνήφθη το 2010 και τροποποιήθηκε το 2014. Ο μέσος όρος επιτοκίου των ομολογιακών δανείων του Ομίλου κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 ήταν 4,38%.
Η Alumil (Αλουμύλ), που ίδρυσε το 1988 ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς σήμερα ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, περί τις 15 θυγατρικές εταιρίες που είναι εγκατεστημένες σε ευρύ αριθμό χωρών.
ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr