Οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις παρατηρούνται στις μετοχές των ΕΘΝΙΚΗ και ακολούθως Alpha Bank, EUROBANK, με την πρώτη να μένει «καρφωμένη» στο -23% και τις άλλες να καταγράφουν επίσης απώλειες με διψήφιο ποσοστό, περί το -12%, αν και παρατηρούνται διακυμάνσεις. Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχωρεί κατά 8%. Ο τραπεζικός δείκτης με -15% χάνει τα χτεσινά κέρδη και γράφει χαμηλό στις 70-71 μονάδες ενώ ο FTSE 25 με -0,9% παλεύει στις 191 μονάδες.
Οι ρευστοποιήσεις θέσεων στη μετοχή της Εθνικής από μετόχους που θα επιχειρήσουν να αγοράσουν νέες μετοχές από την «εσωτερική» αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ. ευρώ επιδεινώνουν τη χρηματιστηριακή εικόνα της τράπεζας.
Το μεσημέρι η πτώση για τον Γενικό Δείκτη προσεγγίζει το 0,8% με 1%, με τις 640 μονάδες να δοκιμάζονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα και την αγορά να δείχνει αδυναμία απομάκρυνσης από την καθοριστική αυτή περιοχή τιμών. Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν δεν αντιστραφεί η εικόνα τότε ενδέχεται η χρηματιστηριακή αγορά να κινηθεί προς την περιοχή των 600 μονάδων.
Στα υπόλοιπα blue chips, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 3,5%, ο ΟΠΑΠ κατά 2%, ενώ απώλειες καταγράφουν και οι τίτλοι των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Στον αντίποδα παλεύουν για να κινηθούν σε θετικό έδαφος οι ΕΧΑΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, Coca Cola, FOLLI-FOLLIE, JUMBO, Lamda, Grivalia.
Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 120 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων έχουν αλλάξει χέρια στις 4 συστημικές τράπεζες 105 εκατ. κομμάτια (τα 58 εκατ. σε Eurobank).
Σε κάθε περίπτωση, έως την εισαγωγή των μετοχών με τις νέες τιμές λόγω reverse split αλλά και την είσοδο των νέων τίτλων απαιτούνται αυξημένη προσοχή και… ισχυρά αντανακλαστικά.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr