Οι επενδυτές πραγματοποιούν σταδιακά πωλήσεις αλλά με μικρό σχετικά τζίρο, δείχνοντας οτι "διακριτικά απέχουν" από τις συναλλαγές, καθώς πολλοί θεωρούν οτι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες οι πιέσεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Χωρίς να εγκαταλείπουν λοιπόν μαζικά το Χρηματιστήριο, οι περισσότεροι επενδυτές διατηρούν προσωρινά τις θέσεις τους μέχρι να φανεί αν προχωράμε προς συμφωνία με τους εταίρους ή προς ρήξη. Σε αυτή τη λογική και με την πλήρη αποχή και των ξένων επενδυτών, ανεμένεται να κινηθεί η αγορά τις επόμενες ημέρες μέχρις ότου φανεί η νέα τάση. Ανάλογα με τις ειδήσεις που φτάνουν από τα δυο μέτωπα, της εσωτερικής διαπραγμάτευσης μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, θα διαμορφώνονται και οι διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών.
Κανείς με λίγα λόγια δεν τολμά σήμερα να πάρει σαφή θέση long ή short στις ελληνικές μετοχές, αφού και τα δυο σενάρια, δηλαή της ρήξης και της συμφωνίας, μοιάζουν πιθανά.
Με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της 21η Μαΐου στη Ρίγα, η κυβέρνηση εντατικοποιεί την προσπάθεια να κλείσουν όσο περισσότερα πεδία της διαπραγμάτευσης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι συνεδριάσεις στο Brussels Group προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ένα από τα στοιχήματα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα ώστε η ΕΚΤ να μην προχωρήσει την Τετάρτη σε αποφάσεις που θα επιδεινώνουν την κατάσταση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ θα αποφασιστεί η ανανέωση του ELA στις ελληνικές τράπεζες, ενώ ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με πιέσεις για «κούρεμα» των εγγυήσεων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες.
Απώλειες καταγράφει το σύνολο των blue chips, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να βρίσκονται στο -4,29% , ο ΟΠΑΠ στο -3,99% και η Alpha Bank στο -3,28%. Απώλειες 3,36% και 3,24% για τις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς, ο ΟΤΕ είναι στο -2,90%, η MIG στο -3,08% και ο Μυτηλιναίος στο -1,69%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr