Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα ασιατικά χρηματιστήρια έγραψαν απώλειες στις συνεδριάσεις τους, με την ιαπωνική αγορά να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο κύριος λόγος για τη σημαντική υποχώρηση στο Τόκιο ήταν η αποδυνάμωση του δολαρίου σε έναντι του γεν, γεγονός που έφερε κατρακύλα στις μετοχές των εξαγωγέων.
Ο Nikkei έχασε 3%, ενώ και αντίστοιχες απώλειες είχε και ο ευρύτερος Topix.
Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρεί 0,65% και ο Hang Seng ανεβαίνει οριακά 0,04%.
Ο Kospi παραμένει σταθερός, ενώ ανοδικά κινείται ο αυστραλιανός S&P/ASX 200, κερδίζοντας 0,17%.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, την μεγαλύτερη άνοδο από τα τέλη του 2008 εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία τον Ιούνιο, παρέχοντας κάποιες καλές ειδήσεις για την Τράπεζα της Ιαπωνίας στην προσπάθειά της να υπερβεί τον αποπληθωρισμό των τελευταίων 15 ετών, με ένα μαζικό πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και είναι η πρώτη αύξηση που σημειώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Στο μέτωπο των επιχείρησεων, η Samsung Electronics αύξησε κατά 50% τα κέρδη της για το β' τρίμηνο, αλλά οι δραστηριότητες της εμφάνισαν μείωση για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας έγραψε καθαρά κέρδη 7,77 τρις. γουόν (7 δισ. δολάρια) στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, από τα 5,05 τρις. γουόν στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr