Σημαντική πτώση καταγράφουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ανοίγοντας στο κόκκινο μετά από τέσσερις ημέρες ανάπαυλας λόγω του Καθολικού Πάσχα. Βαρίδι για το επενδυτικό συναίσθημα αποτελούν τόσο τα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη, με τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας να έχουν πάρει την ανηφόρα, αλλά και τα στοιχεία για την αμερικάνικη απασχόληση που έπληξαν χθες τη Wall. Σημαντική πτώση καταγράφουν τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ στα κόκκινα διαπραγματεύονται οι δείκτες και των πετρελαϊκών λόγω της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου.
Αναλυτικά, στη Γαλλία η SocGen και η BNP Paribas σημειώνουν βουτιά πάνω από 3,5%, ενώ η Credit Agricole σημειώνει από την πλευρά της απώλειες 2,6%. Renault και Peugeot υποχωρούν από 3%.Στη Γερμανία, η Commerzbank χάνει 2,4% και η Deutsche Bank γύρω στο 1,5%.Σε ότι αφορά στο Λονδίνο, πτώση 1,25% σημειώνει η RBS, κατά 1,5% υποχωρεί η Lloyds, ενώ η HSBC χάνει 0,73%. Στις πετρελαϊκές, η BP χάνει 0,6% και η Royal Dutch Shell υποχωρεί 0,83%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE υποχωρεί κατά 0,77% στις 5.680 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι χάνει 1,09% στις 3.284 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 0,74%.
Ασιατικές
Νωρίτερα, απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της BoJ να αποφύγει νέα μέτρα για την επίτευξη των στόχων της σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό και για την τόνωση της οικονομίας. Η απόφαση αναμενόταν βέβαια από τις αγορές, αν και το δολάριο συνέχισε να υποχωρεί έναντι του γιεν μετά από την ανακοίνωση, εξαιτίας πωλήσεων από ορισμένους traders που είχαν εκτιμήσει ότι η κεντρική τράπεζα θα τους εξέπληττε, όπως έκανε το Φεβρουάριο.Ήδη, οι αναλυτές περιμένουν κίνηση νομισματικής χαλάρωσης στα τέλη Απριλίου, καθώς η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διατηρεί την πίεση για τη λήψη περισσότερο τολμηρών μέτρων, ώστε η Ιαπωνία να βγει από τον αποπληθωρισμό.
Έτσι, από κέρδη 0,9% ενδοσυνεδριακά, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,1%.
Απώλειες σημείωσαν και οι δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία, κατά 1,15% και 0,64% αντίστοιχα, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Ο Kospi στη Σεούλ έχασε 0,2%, ενώ σε θετικό έδαφος σχεδόν κατά 1% κινήθηκε η Σαγκάη. Αιτία ήταν το εμπορικό πλεόνασμα που κατέγραψε τον Μάρτιο η Κίνα ξαφνιάζοντας τους αναλυτές που προέβλεπαν ότι για δεύτερο συνεχή μήνα το εμπορικό ισοζύγιο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας θα χτύπαγε κόκκινο.
Η κινεζική οικονομία κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 5,35 δισ. δολ. ενώ τον Φεβρουάριο είχε καταγράψει έλλειμμα 31,5 δισ. δολ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι για τον Μάρτιο η Κίνα θα ανακοίνωνε έλλειμμα 1,3 δισ. δολ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr