Κάτω από τα επίπεδα των 1.300 μονάδων υποχωρεί η χρηματιστηριακή αγορά καθώς αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 61,452 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,46% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,09%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο, από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καταγράφουν οι μετοχές της Atebank(+19,21%), της ΔΕΗ(+2,03%) και της Βιοχάλκο(+0,75%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της MIG(-3,08%), της Eurobank(-2,88%), της Πειραιώς(-2,68%) και των ΕΛΠΕ(-2,58%).
Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 85 πτωτικά και 43 παραμένουν σταθερές.
Στο μεταξύ, με νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων συνεχίζουν τη διαπραγμάτευσή τους στα διεθνή ταμπλό οι ευρωαγορές, με το διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P να αποτελεί το μεγαλύτερο βαρίδι στις σημερινές συναλλαγές.
Η προειδοποίηση του οίκου στην Ελλάδα ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή του γαλλικού σχεδίου στη διάσωσή της θα οδηγήσει τη χώρα στην επιλεκτική χρεοκοπία "πυροδοτεί" με αρνητικά μηνύματα τις αγορές, πόσο μάλλον όταν ανάλογη προειδοποίηση είχε κάνει στο παρελθόν και ο οίκος Fitch.
Το "καμπανάκι" αυτό της S&P επισκιάζει τις αποφάσεις του Εurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες αφορούν αφενός την εκταμίευση της πέμπτης δόσης στις 15 Ιουλίου και αφετέρου το νέο δάνειο το Σεπτέμβριο.
Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,355 στις 6.011 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,15% στις 4.001 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,12% στις 7.429 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr