Προς το παρόν οι ευρωαγορές δείχνουν να κρατούν μικρό καλάθι ως προς τα νέα δεδομένα για νέο δάνειο με την εμπλοκή των τραπεζών στην Ελλάδα, καθώς τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συνεχίζονται, ενώ την ίδια ώρα το "μπαράζ" υποβαθμίσεων από τη Moodys και κινέζικο οίκο της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αλλά και του ελληνικού τραπεζικου κλάδου υποδηλώνουν ότι η κερδοσκοπία παραμένει στο προσκήνιο.
Στο μεταξύ, η υποχώρηση του δείκτη PMI στην Ευρωζώνη, καθώς και τα χθεσινά αρνητικά αμερικάνικα μάκρο για τις αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας , τα οποία απογοήτευσαν τους αναλυτές, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια διεύρυνσης κερδών στις ευρωαγορές.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,05% στις 5.850 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,06% στις 3.982 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κερδίζει κατά 0,33% στις 7.097 μονάδες. Πάνω από το 1,44 εξακολουθεί να διαπραγματεύεται το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,44860 δολάρια.
Στα μάκρο της ημέρας, μικρή επιβράδυνση σημείωσαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον κλάδο υπηρεσιών της ευρωζώνης τον Μάιο λόγω υποχώρησης της εμπιστοσύνης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 1-1/2 ετών, σύμφωνα με έρευνες την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις άρχισαν να περιορίζονται. Ο δείκτης ΡΜΙ της ευρωζώνης υποχώρησε τον Μάιο στο 56,0 από 56,7 τον Απρίλιο. Ο δείκτης αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία (55,4). Είναι ο 21ος μήνας που ο δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr