Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αρνητικά μάκρο στοιχεία τόσο για την αμερικάνικη αγορά εργασίας όσο και για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αποτελούν "βαρίδι" στα ευρωπαικά ταμπλό, ενώ ωθούν και τα αμερικάνικα παράγωγα στο βαθύ "κόκκινο".
Την ίδια στιγμή, στοιχεία που είδαν λίγο νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και κατέγραψαν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη το μήνα Μάρτιο, συμβάλουν στις περαιτέρω απώλειες των ευρωαγορών. Και σαφώς μέσα σε όλα αυτά... δεν θα μπορούσε να λείπει και το ελληνικό πρόβλημα, με την υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών από το διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P να βαραίνει το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, τηN ώρα που τα σενάρια για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα δίνουν και παίρνουν.
Στα ταμπλό, το Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,47% στις 5.888 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 1,52% στις 3.996 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση της τάξεως του 1,76% στις 7.383 μονάδες. Συνεχίζεται η διολίσθηση για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Αυτή την ώρα το ευρώ κινελιται λίγο πιο πάνω από το 1,41 και συγκεκριμένα στα 1,41380 δολάρια.
Στα μάκρο της ημέρας, η εποχικά προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή σε όλη τη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 0,2% το Μάρτιο και αυξήθηκε 5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στατιστικά στοιχεία της Eurostat την Πέμπτη. Η βιομηχανική παραγωγή είχε προβλεφθεί να δείξει 0,3% μηνιαία αύξηση και να αυξηθεί κατά 6,3% έναντι του Μαρτίου 2010.
Στο μεταξύ, η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Ιουλίου για το ασήμι υποχωρεί κατά 2,41 δολάρια ή σχεδόν 7%, στα 33,10 δολάρια ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Comex. Η τιμή spot διαπραγματεύεται στα 33,17 δολάρια με πτώση 5,26%.
Ταυτόχρονα, ο χρυσός συνεχίζει την πτωτική του πορεία μετά τα ιστορικά υψηλά, με το συμβόλαιο παραδόσεων Ιουνίου να διαπραγματεύεται στα 1.484,7 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας κατά 16,7 δολάρια. Η τιμή spot κινείται στα 1.485,00 δολάρια με πτώση 1%.