Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στις 1.533 μονάδες με τις τράπεζες να υποχωρούν. Πάνω από 2% διαμορφώνονται οι απώλειες στην Alpha, την Εθνική και την Κύρπυ, ενώ διευρύνονται οι απώλειες στη Eurobank και την Πειραιώς. Σημειωτέον, ότι τις προηγούμενες μέρες οι τραπεζικές μετοχές υπεραπέδωσαν. Από τον 20άρη, μόνο το Τ.Τ. παρουσιάζει αξιόλογη αντίδραση κατά 2,2%. Κέρδη 11,43% για την Avenir που βγήκε «κερδισμένη» από τη χθεσινή αλλαγή στις κατηγοριοποιήσεις. Σημαντική, επίσης, είναι η αντίδραση στην Trastor, Παϊρη, Μηχανική και Axon. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, μόλις στα 24 εκατ. ευρώ.
Αγορές
Σε αρνητικό εξακολουθούν να κινούνται στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι κυριότεροι δείκτες καταγράφουν απώλειες, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ για την ανεργία και στις συνεδριάσεις της G7 και του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον.
Απώλειες 0,60% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 που χθεε έκλεισε στο -0,1%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο δείκτης μετρά κέρδη 0,8%. Κάτω από το 1,39 το ευρώ, μια ημέρα μετά την αναρρίχησή του έως τα 1,4025 δολάρια. Αυτή την ώρα στα 1,3886 δολάρια
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,80% στις 5.616 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,40% στις 6.252 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,74% στις 3.742 μονάδες.
Οι παρεμβάσεις στη νομισματική πολιτική και οι τεχνητές υποτιμήσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνοδού των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ουάσιγκτον, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που κάνουν λόγο για επικείμενη απειλή «νομισματικού πολέμου». Σφοδρή κρατική αναμένεται να ασκηθεί στις ΗΠΑ, καθώς το υποτιμημένο δολάριο πλήττει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές. Προς συζήτηση θα τεθεί και η άρνηση της Κίνας να αποδεχθεί το αίτημα για ταχύτερη ανατίμηση του γουάν.
Περισσότερο από ότι αναμενόταν αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο, ενώ την ίδια ώρα οι εξαγωγές μειώθηκαν, προκαλώντας συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος της ισχυρότερης οικονομίας της ΕΕ. Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, οι εξαγωγές, τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 0,4% έναντι των επιπέδων του Ιουλίου, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr