Marfin
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων θα πρέπει να αναμένουμε μία ακόμα νευρική συνεδρίαση.
Proton
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς πτωτικά σήμερα, ακολουθώντας τις απώλειες στην Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στην απόφαση της FED για τα επιτόκια (αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα). Περιμένουμε κάποια μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά ακολουθούμενη από χαμηλούς όγκους.
Πειραιώς
Σήμερα περιμένουμε συνεδρίαση με μεταβλητότητα και χαμηλούς όγκους καθώς οι επενδυτές θα αφομοιώνουν τα τελευταία μακροοικονομικά νέα στην Ελλάδα.
Beta
Η αγορά αναμένεται στάσιμη με τους όγκους χαμηλούς.
Emporiki Bank
Υποτονική συνεδρίαση από πλευράς όγκων, χωρίς όμως να αποκλείονται διακυμάνσεις, αναμένουμε σήμερα, με το δείκτη να ξεκινά πιθανότατα με αρνητικό πρόσημο.
Πήγασος
Στο άνευρο συναλλακτικό ενδιαφέρον αποδίδεται η αδυναμία της Ελληνικής αγοράς να ακολουθήσει ανοδικά τις ξένες αγορές και να εκμεταλλευθεί την θετική εικόνα που σε γενικές γραμμές επικράτησε στις κυριότερες ξένες αγορές. Ωστόσο η υποχώρηση της αγοράς ήταν σε κάποιο βαθμό συνεπής με την τεχνική εικόνα καλύπτοντας το αναγκαίο έδαφος διόρθωσης που αντιστοιχεί σε μια γρήγορη άνοδο και η οποία είχε σημαντικές αποδόσεις. Ξεκίνημα της συνεδρίασης από χαμηλότερα επίπεδα τιμών εκτιμούμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον ειδικά αν με μέτρια προσφορά η αγορά προσεγγίσει την περιοχή των 1.680 – 1685 μονάδων. Σε αυτό το επίπεδο η σταδιακή επανατοποθέτηση της ρευστότητας έχει καλές προϋποθέσεις βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αποδόσεων με εστίαση κυρίως στις βασικές τραπεζικές μετοχές και επίπεδο περικοπής ζημιών τις 1620 μονάδες. Ο χαμηλός συναλλακτικός όγκος δεν ενδείκνυται για υπέρβαρες θέσεις, ειδικά σε τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.
Αρνητικά πρόσημα στην Ασία- Σταθεροποιητικά προς πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη
Απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω κλίματος έντονης νευρικότητας, λίγες μόλις ώρες πριν τη συνεδρίαση της Fed, όπου αναμένεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Πτώση 0,2% για τον MSCI Asia Pacific.
Στο -0,34% έκλεισε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία και στο -0,22% ο Nikkei 225. Απώλειες 1,01% κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στο -1,66% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.
Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 18 μηνών ανήλθε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας, με τις κινεζικές εξαγωγές να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που αυξάνει τις πιέσεις για ταχύτερη ανατίμηση του κινεζικού γουάν. Συγκρινόμενο με τα επίπεδα του περασμένου έτους, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε 170%, αγγίζοντας τα 28,7 δισ. δολάρια και ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 38,1% στα 145,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 22,7% στα 116,8 δισ. δολάρια. Το ανακοινωθέν εμπορικό πλεόνασμα είναι το μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2009.
Στο κατώτερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία.
Με άνοδο έκλεισε χθες η Wall, καθώς ο Dow Jones βρέθηκε στο +0,42% στις 10.699 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 2.306 μονάδες και ο S&P έκλεισε στο +0,55% στις 1.128 μονάδες.
Σημαντικά κέρδη σημείωσαν τη Δευτέρα και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφού στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1,71% στις 5.410,52 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κέρδισε 1,47% στις 6.351,60 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC κατέγραψε άνοδο 1,65% στις 3.777,37 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr