Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει, το δεύτερο αφόρα τον τρόπο που κινήθηκαν οι ξένοι fund managers, δεδομένου πως επικρατεί η άποψη οτι τόσο τον προηγούμενο μήνα όσο και τον Νοέμβριο, οι διεθνείς διαχειριστές ξεπούλησαν-και συνεχίζουν να το πράττουν-Ελληνικές μετοχές.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν προκύπτει, αν και για πρώτη φορά μετά από μήνες οι ρευστοποιήσεις από το εξωτερικό υπερίσχυσαν κατά 44 εκατ. ευρώ των αγορών, αριθμός που προφανώς δεν παραπέμπει σε ξεπούλημα. Συν του ότι κατά το τέλος της χρονιάς πάντα υπάρχουν ρευστοποιήσεις χαρτοφυλακίων.
Αυτό που διαφαίνεται όμως και σίγουρα έχει το ενδιαφέρον του, είναι πως την ώρα που από τις χώρες «φορολογικούς παραδείσους» από οπού και δραστηριοποιούνται κυρίως τα hedge funds, υπήρξαν ρευστοποιήσεις, ταυτόχρονα οι επενδυτές από το City του Λονδίνου και το Λουξεμβούργο απορροφούσαν την προσφορά με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αγοραστές κατά 63 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Ειδικότερα από την Ιρλανδία υπήρξαν πωλήσεις 13,5 εκατ. ευρώ, από τα Νησιά Καϋμάν 17,5 εκατ. ευρώ, από τις Βερμούδες 14 εκατ. ευρώ και από τις Παρθένους Νήσους 8 εκατ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη εικόνα συνάδει με την διαδικασία αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων που όντος έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα και δίνει κάποια αρκετά ισχυρά επιχειρήματα σε όσους πιστεύουν πως η φάση έντονης μεταβλητότητας ολοκληρώνεται.
Α.Τ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr