Και όχι μόνο αυτό. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σε χαμηλά εννεαμήνου, με την αγορά να ανησυχεί ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν σε τιμές χαμηλότερες από τις σημερινές. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 41 εκατ. ευρώ και ο οι απώλειες του γενικού δείκτη ανέρχονται σε 2,7%, ενώ πιο νωρίς υποχωρούσε μέχρι και 3%.
Δεν πρόκειται περί profit taking,σημειώνουν οι αναλυτές, αλλά για αλλαγή στάσης των χαρτοφυλακίων. Η αγορά υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, τόσο ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου οι αυξήσεις κεφαλαίου έπρεπε να είχαν αρχίσει να γίνονται εδώ κι ένα χρόνο, όσο και ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, αφού ακόμα δεν έχει γίνει καμία. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανησυχίες, ότι η υστέρηση στα έσοδα θα μπλοκάρει το δρόμο προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, παρά τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες. Υπό αυτά τα δεδομένα, η «περίπτωση» της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία έρχεταικαι πάλι στο προσκήνιο.
Πολύμηνα είναι τα χαμηλά για τη Eurobank, κάτω από 40 λεπτά, καθώς τεχνικά έχει σπάσει μια σημαντική στήριξη, πάνω από 5,5% οι απώλειες για την Alpha, στα 0,93 ευρώ, πάνω από 6% υποχωρεί η Πειραιώς, στα 0,2340 ευρώ, πάνω από 3% ανέρχονται οι απώλειες στην ΕΤΕ, στα 0,893 ευρώ και κατά 2,7% υποχωρεί η Κύπρου, στα 0,218 ευρώ, μετοχή η οποία έχει σπάσει κάθε στήριξη.
Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Eurobank Properties με την Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ, δίνει ώθηση στην πρώτη στα 5,89 ευρώ. Κατά τα άλλα, σε κάθε χαρτί του 25άρη βγαίνουν πωλητές. Στο 1,87 ευρώ κατρακυλά η Ελλάκτωρ, στα 4,08 ευρώ η Βιοχάλκο, στα 3,03 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, στα 6,86 ευρώ η ΔΕΗ, στα 11,38 η ΜΕΤΚΑ, στα 4,90 ευρώ ο Μυτιληναίος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr