Είναι δυνατόν ολόκληρο Υπουργείο να ασχολείται με τον αν οι φύλακες θα πάρουν πέντε ή δέκα ευρώ παραπάνω για να ανοίξουν τις πόρτες να μπει ο κόσμος; είναι δυνατόν να καταναλώνεται πολύτιμος χρόνος, κόπος και φαιά ουσία για να γίνουν λογαριασμοί του πόσοι θα τα πάρουν, πόση είναι η υπερωρία, πόσο θα μας στοιχίσει συνολικά... και να τρέχουν δυο τρεις διευθύνσεις και καμιά δεκαριά υπάλληλοι για να ενημερωθεί η ηγεσία του Υπουργείου; Αν υπήρχε ο χρόνος και η οικονομική αντοχή να γινόταν.. τώρα όμως που όχι μόνο δεν περισσεύει φράγκο, αλλά υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί το Υπουργείο, κατά την γνώμη μου κακώς ασχολήθηκε.
Το φεγγαράκι μπορούμε να το δούμε ξάπλα και σε μια ακρογιαλιά, με το κασετοφωνάκι μας να ακούμε και ότι μουσική θέλουμε. Αν δεν το δούμε και μια χρονιά από το Σούνιο ή την Ακρόπολη δεν θα πάθουμε και τίποτα.
Όσο για τους υπάλληλους που κάνουν αντίσταση δεν θα ασχοληθούμε με αστειότητες. Αλλά καλά θα κάνει το Υπουργείο αφού θέλει πραγματικά να αξιοποιήσει τα βαριά ονόματα των αρχαιολογικών μας χώρων, να νομοθετήσει να είναι ανοικτά και τα απογεύματα και να τους αλλάξει και τις συμβάσεις εργασίας- αν όχι των μονίμων τουλάχιστον των εποχικών που προσλαμβάνει κατά καιρούς- ώστε να δουλεύουν και απογεύματα. Έτσι κι αλλιώς σε ένα καρεκλάκι κάθονται πάντα στην σκιά, εκτός από τους ταμίες για να είμαστε δίκαιοι.
Αλλά μέχρι τότε, καλό θα είναι το Υπουργείο να ασχοληθεί με την κατάντια στις μαρίνες, με την συνεχιζόμενη αισχροκέρδεια στα τουριστικά μέρη, με τους ξενοδόχους που επιμένουν να βγάλουν με μιας τα σπασμένα και χρεώνουν για πεντάστερες υπηρεσίες της κακιάς ώρας.
Να ασχοληθεί τέλος πάντων σοβαρά με ότι έφερε τον Τουρισμό μας στο χάλι που είναι σήμερα, που δυστυχώς δεν ήταν μόνο η κρίση, αλλά ανόητες πολιτικές και νοοτροπίες της αρπαχτής επί δεκαετίες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr