Ο Κασσελάκης, που επικοινωνιακά είναι αλήθεια πως έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση, πήγε στη Μακρόνησο με σκάφος του ναυάρχου, πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη.
Από τη φορτισμένη συναισθηματικά Μακρόνησο ο Κασσελάκης υποτίθεται πως είχε στόχο να περάσει μήνυμα ενότητας. Πως όσοι βρέθηκαν εκεί εξόριστοι δεν συμφωνούσαν σε όλα, αλλά ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό. Μόνο που η επιλογή αυτή έπεσε... βαριά σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί για ενότητα λοιπόν η... απόβαση Κασσελάκη στη Μακρόνησο έφερε διχόνοια. Ακόμα και αναφορές για διάσπαση.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επίσης υποψήφιος για την ηγεσία έκανε λόγο για «μέγα λάθος» που αποδεικνύει πως ο Κασσελάκης δεν έχει «συναισθηματική νοημοσύνη». Ζήτησε μάλιστα εκ μέρους του «συγγνώμη» από όλο το ΣΥΡΙΖΑ.
Μία «συγγνώμη» που δεν αποδέχθηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στηρίζει σθεναρά τον Κασσελάκη.
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς δεν ύψωσαν τους τόνους, αλλά τόνισαν με νόημα πως είναι προτιμότερο «να συζητάμε τις πολιτικές μας προτάσεις και όχι τα σποτάκια», ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας είναι ως γνωστόν «μόνος εναντίον όλων».
Απέναντι στον Κασσελάκη τάχθηκαν δημόσια ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Νίκος Μπίστης, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, που ανήκει στο χώρο της Αριστεράς. Η κα. Κουτσούμπα επισήμανε μάλιστα πως κανονικά ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να έχει άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού για να κάνει την επίμαχη βιντεοσκόπηση.
Η ανάρτηση του Κασσελάκη από τη Μακρόνησο, πάντως, αν και «φθηνή» επικοινωνιακά ανέδειξε καλύτερα τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά την ουδέτερη στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι πολλά στελέχη και υποστηρικτές του (Μωραϊτης, Σούλης, Αποστολάκης, Καρανίκας, Αυλωνίτου, Κραουνάκης) που τάσσονται δυναμικά υπέρ του πρωτοεμφανιζόμενου Κρητικού, ο οποίος -αν και χωρίς προτάσεις- έχει δυναμική, που σίγουρα χρειάζεται ένας «wanna be» πολιτικός ηγέτης.
Είναι, ωστόσο, προβληματικό ότι το βασικό του όπλο είναι η επικοινωνιακή του ομάδα και πως σε όλη του την προεκλογική εκστρατεία δεν έχει πει σχεδόν τίποτα για μείζονα ζητήματα, όπως το Στεγαστικό, η Κλιματική Κρίση ή η Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα έπρεπε να τον απασχολούν ως νέο άνθρωπο και επιστήμονα.
Αντίθετα, ως βασικό του προσόν διαρκώς επαναλαμβάνει την πίστη του πως είναι ικανός να νικήσει στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την αρχική του δήλωση είχε άλλωστε κάνει σαφές πως είναι πιο έξυπνος και μιλάει τέλεια αγγλικά.
Τα παραπάνω δικαιολογούν και την επιλογή να κάνει σποτ στη Μακρόνησο. Θα μπορούσε τις ώρες που σπατάλησε όμως γι’ αυτό να τις αφιέρωνε σε κάτι πιο ουσιαστικό, ιδιαίτερα την ώρα που η Ελλάδα βιώνει τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλία.
Όπως είχε πει, όμως, κάποτε σε σαρδάμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με ενδιαφέρει η επικοινωνία κι όχι η ουσία». Αυτό ταιριάζει στον Κασσελάκη και ίσως τελικά ταιριάζει στο πολιτικό μας σύστημα. Σε κάθε εν δυνάμει πρωθυπουργό.
Για να είμαστε αντικειμενικοί, ο Κασσελάκης έχει καταπιεί στο κομμάτι της επικοινωνίας τους αντιπάλους του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν δίνουν τόση βαρύτητα στα σποτάκια, το life style και στα social media.
Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες. Ψηφίζουν όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο στον πυρήνα του έχει πολίτες πιο... παραδοσιακούς πολιτικά. Έχουν μάθει σε αφισοκόλληση και ζυμώσεις στα καφενεία. Εκεί υπερέχουν Τσακαλώτος, Παππάς και Αχτσιόγλου. Αν ο Κασσελάκης καταφέρει να οδηγήσει στην κάλπη κόσμο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, τότε η πλάστιγγα μπορεί να γύρει υπέρ του.
Εσείς ποιον υποψήφιο θεωρείτε καταλληλότερο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ψηφίστε στο #poll του Reporter ΕΔΩ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr