Όπως συνέβη και με τη πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds έτσι και τώρα θα πρέπει τα στελέχη των τραπεζών να πάρουν την ευθύνη και να κλείσουν τις υποθέσεις με τις υπερδανεισμένες επιχειρήσεις γιατί μολύνουν όλο το σύστημα των επιχειρήσεων.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει να προχωρήσει η αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας, για να μπορέσουν οι υγιείς εταιρίες να τεθούν επικεφαλής της ανάπτυξης στους κλάδους που ήδη δραστηριοποιούνται.
Ο βασικός φόβος των τραπεζικών στελεχών είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν την νομική κάλυψη για να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις περί κλεισίματος και χρεοκοπίας αυτών των εταιριών. Είναι όμως αναγκαίο να κλείσει γρήγορα αυτός ο κύκλος των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων για να αναδειχθεί το νέο και το ελπιδοφόρο σε μία χώρα που σέρνεται από πλευράς ανάπτυξης.
Πόσο ακόμη οι εταιρίες-ζόμπις θα απομυζούν κεφάλαια και θα δουλεύουν με περιθώρια κάτω του κόστους μόνο και μόνο γιατί οι παλαιοί ιδιοκτήτες τους αρνούνται να δεχθούν τη πραγματικότητα αφού απέτυχαν και χρεοκόπησαν τις εταιρίες τους.
Ολοκληρώθηκε και το α’ εξάμηνο του 2019 και εκατοντάδες επιχειρήσεις είναι σε αναμονή των τραπεζικών αποφάσεων για το μέλλον τους. Οι περισσότερες εξ αυτών όχι μόνο δεν είναι βιώσιμες αλλά συνεχίζουν να απορροφούν κονδύλια από τους πιστωτές τους προκειμένου να διατηρηθούν σε λειτουργία, στερώντας όμως κεφάλαια και μερίδια αγοράς από τις υγιείς επιχειρήσεις.
Θα πρέπει να γίνει μία νέα αρχή για να ξεκολλήσει η πραγματική οικονομία και να κερδίσει το χαμένο χρόνο της δεκαετίας που προκάλεσε η κρίση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr