Για κάποιους λόγους όμως η κυβέρνηση κατάφερε να το αναγορεύσει σε “πρώτο” πολιτικό θέμα των ημερών και τώρα η επιτυχία του ή η αποτυχία του θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη μία ή την άλλη πλευρά. Αν και από την πείρα που έχει συσσωρευτεί είναι απόλυτα βέβαιο ότι και οι δύο πλευρές θα θριαμβολογήσουν. Η μία (η αντιπολίτευση και ειδικά η Ν.Δ., παρ’ όλο που επίσημα δεν οργανώνει το συλλαλητήριο) για να δείξει ότι ο λαός δεν ανέχεται πια την κυβέρνηση, η άλλη (η κυβέρνηση) για να διαλαλήσει ότι όσοι μαζεύτηκαν ήταν ένας ασήμαντος αριθμητικά εσμός δεξιών και ακροδεξιών που αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από τον λαό. Γιατί όλα αυτά στο όνομα του λαού γίνονται, για να μη ξεχνιόμαστε...
Όπως είναι πλέον γνωστό μικρή δημοσιότητα είχε αρχικά η εξαγγελία της διεξαγωγής συλλαλητηρίου με σύνθημα “παραιτηθείτε”. Ούτε κάποιο κόμμα φαινόταν να έχει ανάμειξη, οι δε διοργανωτές δεν ήταν γνωστά πρόσωπα με απήχηση στην κοινή γνώμη. Ρόλο μεγαφώνου ανέλαβε ο Φίλης με τις γνωστές δηλώσεις του ότι ένα τέτοιο συλλαλητήριο είναι στα όρια της “συνταγματικής ανοχής”. Φρόντισε μάλιστα να το κλιμακώσει μιλώντας για ακροδεξιούς και “πλαν Β” της Ν.Δ. με στόχο την υπονόμευση και ανατροπή της κυβέρνησης. Από κοντά και άλλοι των Συρανέλ, αν και κάποιοι από αυτούς θεώρησαν ότι είναι λάθος η κλιμάκωση με τον Τσίπρα ως ένα σημείο αμφίθυμο.
Κάπως έτσι φούντωσε το πράγμα και έγινε μεγάλο και τρανό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί, δηλαδή οι Φίληδες, ανέβασαν τους τόνους επιχειρώντας να αλλάξουν την ατζέντα από το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό και να τη μεταφέρουν στην πολιτική αντιπαράθεση. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να συσπειρώσουν τους οπαδούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κινητοποιώντας τα αντιδεξιά σύνδρομα, καθώς με ανησυχία βλέπουν στις δημοσκοπήσεις ότι μόλις στο 50% φτάνει η συσπείρωσή τους. Με την ίδια μέθοδο θέλουν να πείσουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει “αριστερό’ κόμμα που το επιβουλεύεται η δεξιά τροφοδοτούν τον διχαστικό λόγο στη γραμμή Κυρίτση κλπ. προσπαθώντας να ανακόψουν τις διαρροές προς τα αριστερά (κυρίως προς Κωνσταντοπούλου). Τέλος ανησυχούν σφόδρα από τα επεισόδια προπηλακισμών σε βάρος υπουργών και βουλευτών τους (που οι ίδιοι λάνσαραν και οργάνωναν κάποτε σε βάρος του ΠΑΣΟΚ) και φοβούνται μήπως το συγκεκριμένο συλλαλητήριο εξελιχθεί σε “κίνημα αγανακτισμένων”.
Για ακριβώς τους αντίθετους λόγους μπήκαν στην αντιπαράθεση οι νεοδημοκράτες, ενώ τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κρατούν αποστάσεις, αλλά δείχνουν και μία αμηχανία. Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. λένε ότι θα παραστούν στο συλλαλητήριο ως άτομα και όχι ως κομματικά στελέχη, κάποιοι δεν θα παραστούν (Ντόρα) για να μη δώσουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση, αλλά το στηρίζουν και εύχονται την επιτυχία του, μέχρι τα μπούνια φαίνεται ότι είναι ανακατεμένος (ως άτομο, αλλά τρέχα γύρευε) ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Με αυτήν την έννοια λοιπόν απέκτησε πολιτική και επικοινωνιακή σημασία το αυριανό (σημερινό) συλλαλητήριο. Για νάχουμε να συζητάμε, αν μη τι άλλο. Προς το παρόν...
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr