Συζητήθηκε, συζητείται, αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται μάλλον θετικά, καθώς ακόμη και εκείνοι που βλέπουν με επιφυλακτικότητα ή αρνητικά την προσπάθεια, το κάνουν μάλλον ευγενικά ή έστω, καλυμμένα.
Βλέπετε, το προφίλ του Σταύρου Θεοδωράκη είναι "του παιδιού της διπλανής πόρτας", εξ ου και σκέτα Σταύρος, και προκαλεί συμπάθεια, συν το γεγονός ότι ο κόσμος διψάει για κάτι το νέο και το αγκαλιάζει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αν θεωρεί ότι δεν βαρύνεται από το παρελθόν του. Άρα είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί κανείς ανοιχτά με το νέο φαινόμενο και το πολύ - πολύ να προσπαθήσει να το υπονομεύσει με πλάγιο τρόπο.
Από την πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης γίνεται αντιληπτό ότι επικοινωνιακά θα επιμένει στο προφίλ που είχε υιοθετήσει και σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος στην τηλεόραση, αλλά και στον Τύπο. Αυτό δηλαδή του "του παιδιού της διπλανής πόρτας" μετά ολίγου, ή και περισσότερου από ολίγου, μελό. Φαίνεται όμως ότι θα κρατηθεί ο ίδιος κάπως πιο πίσω και θα προβάλλει άλλα νέα πρόσωπα. Αφενός γιατί δεν θέλει, ίσως γιατί δεν αισθάνεται έτοιμος ή δεν πιστεύει ότι διαθέτει τα προσόντα, να βάλει μανδύα πολιτικού και αφετέρου γιατί πραγματικά επιθυμεί να φέρει στην πολιτική σκηνή νέα πρόσωπα, αφού αυτή είναι η γενική απαίτηση, τουλάχιστον θεωρητικά, αλλά και γιατί η πολιτική ζωή στην Ελλάδα χρειάζεται φρεσκάδα. Ήδη δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει ευρωβουλευτής.
Στο ερώτημα ποιο είναι το πολιτικό στίγμα "του ποταμιού", η απάντηση δεν είναι εύκολη. Η κίνηση έχει χαρακτηριστικά "απολιτίκ", φέρνει κάπως από Πέπε Γκρίλο, δείχνει να βρίσκεται αόριστα στο χώρο της κεντροαριστεράς, κατά δήλωση είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα και ίσως στόχος είναι να παίξει ρόλο γεφυροποιού και συμμετοχής σε σχήματα συνεργασίας, αν φυσικά καταφέρει να εδραιωθεί. Προς το παρόν πάντως δείχνει ότι θα είναι παράγων στις ευρωεκλογές, αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις. Θα τσιμπήσει από εδώ και από εκεί, θα μαζέψει από εκείνους που ψάχνουν να βρουν στέγη, θα φέρει στην κάλπη κάποιους που πιθανώς δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν και μπορεί να αποδειχθεί ότι θα παίξει ρόλο στην αλλαγή των ισορροπιών και των προβλέψεων, όπως τις ξέραμε ως σήμερα, ανάλογα βέβαια που "θα κάτσει" το ποσοστό της. Αυτά ως προς τις ευρωεκλογές, από εκεί και πέρα βλέπουμε...
Και για να τα λέμε όλα, δεν είναι κακό που ανακατεύει τα νερά. Γι' αυτό και ονομάστηκε "Ποτάμι"!
Άγγελος Στάγκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr