Περιέργως μάλιστα συμπίπτουν με την απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, καθώς και με στασιμότητα στιος προοπτικές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για άνοδο στην εξουσία. Χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ουδένα λόγο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σώνει και καλά σχέση, ή είναι πίσω από όσα «περίεργα» συμβαίνουν πάλι. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες λοιπόν παρατηρούμε μία έξαρση σε βομβισμούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς, που άλλοι μεν έχουν σχέση με την δράση αντιεξουσιαστών και άλλοι με τη δράση τρομοκρατών ανώτερου επιπέδου, έχουμε την ιστορία Λαγκάρντ και τα παρεπόμενα, έχουμε την «αγανάκτηση» των καραμανλικών που δεν δέχονται το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση που ανήκει στους ίδιους και τον ηγέτη τους και έχουμε και περίεργες πρακτικές από πλευράς οικονομικών εισαγγελέων. Οπως την αποστολή στη Βουλή των καταθέσεων κάποιων μαρτύρων μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία και τώρα το πόρισμά τους από την έρευνα που έκαναν, με το οποίο ουσιαστικά θέτουν θέμα μαγειρέματος του ελλείμματος το 2010 για να φτάσει στο 15,6% το 2010 και να αναγκαστεί η χώρα να μπεί στο μηχανισμό στήριξης, δηλαδή στο μνημόνιο.
Κατά το πόρισμα την ευθύνη για την αλλοίωση την έχει ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Γεωργίου, αλλά μπορεί να υπάρχει και ιθύνων νους δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Μπαρόζο, ο Ρεν ή ο Τόμσεν και επομένως θα πρέπει εφόσον προκύψει με στοιχεία να παραπεμφθούν και αυτοί. Απλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η συζήτηση έχει γίνει ήδη στη Βουλή και βγήκαν η Γιούροστατ και και κάποιες διεθνείς οργανώσεις στατιστικόλόγων που στήριξαν τον Γεωργίου. Εξάλλου, επειδή δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές, η Γιούροστατ είχε τοποθετήσει δίπλα στον Γεωργίου και δικό της άνθρωπο για να ελέγχει τα πάντα.
Πέρα όμως από αυτά, να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο τον Μάϊο του 2010 με έλλειμμα 12,8 και μετά αναθεωρήθηκε στο 15,6%. Οπως και ότι η ιστορία με τα γνωστά «σουάπς», απολύτως νόμιμη πρακτική τότε, έγινε το 2001, ενώ η Ελλάδα είχε μπεί ήδη στην ΟΝΕ με τους δείκτες του 1999. Και ας λέει ό,τι θέλει ο Παυλόπουλος και ας έλεγαν ό,τι ήθελαν διάφοροι στο εξωτερικό, όταν το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό για τη χώρα μας. Σημειωτεόν ότι και την υπόθεση με τα «σουάπς» ερευνούν οι Πεπόνης και Μουζακίτης και θα δούμε τι πόρισμα θα κάνουν.
Ολα αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου υγιεινά για την πορεία της οικονομίας, αλλά θα δημιουργήσουν αναταραχή γιατί θα δώσουν τροφή στους απανταχού λαϊκιστές και στους καραμανλικούς που έχουν ξεσπαθώσει και οι οποίοι παίρνουν βοήθεια και από τύπους σαν τον Λοβέρδο που τώρα θυμήθηκε ότι ήταν εναντίον στην ανάμειξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παρ' όλο που άλλοι το αποφάσισαν και όχι εμείς. Κυρίως δε, θα κάνει έξαλλους τους ξένους που θα πειστούν ότι η χώρα μας είναι όντως «ειδική περίπτωση» και θα δώσουν πάλι τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν ανήκει στην Ευρώπη. Θα τα δείτε όλα αυτά, εδώ είστε και εδώ είμαστε...
Άγγελος Στάγκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr