Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έχοντας συνεχώς το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και πρέπει να ξεφύγει από αυτό το «χούι». Καμία χώρα δεν μπορεί να βαδίζει ασχολούμενη με τα περασμένα, αντί να ατενίζει το μέλλον, όταν μάλιστα διαγράφεται από δύσκολο ως σκοτεινό.
Αυτά τα λέγαμε επί Γιώργου Παπανδρέου, όταν γινόταν συζήτηση περί εξεταστικών επιτροπών όταν ανέλαβε και στη συνέχεια και τα επαναλαμβάνουμε με μεγαλύτερη ένταση τώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α απειλεί να κατεβάσει πρόταση για το στήσιμο εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο τον Μάϊο του 2010 και μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις του έγκαυλου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Δ. Παπαδημούλη ο στόχος είναι να πάρουν σβάρνα από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ. Προφανώς για να μπορεί ο Τσίπρας να τα ρίχνει στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. τώρα που δυνάμωσε και θέλει την εξουσία.
Ντόρος να γίνεται δηλαδή, να λέγονται άπειρες βλακείες μέσα στη Βουλή και κυρίως στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Καμία εξεταστική επιτροπή δεν έβγαλε αποτέλεσμα αφού η όποια έρευνά και στο τέλος η ψηφοφορία γίνεται με αυστηρά κομματικά κριτήρια. Άλλωστε το κάθε κόμμα συνηθίζει να βγάζει το δικό του πόρισμα… Και στο κάτω-κάτω της γραφής είναι σαφές γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο. Γιατί το 2009 η χώρα χρωστούσε 300 δις (298 για την ακρίβεια) γιατί το έλλειμμα είχε φτάσει στο 13,8% του ΑΕΠ (αφού μπήκαμε αναθεωρήθηκε στο 15,6%) το ισοζύγιο πληρωμών ήταν αβυσσαλέα αρνητικό, η χώρα δεν παρήγαγε τίποτα, η διοικητική χάλια μαύρα, άραχνα και ίσως και αδιόρθωτα και οι δανειστές μας έκοψαν τα δανεικά.
Αλλά ας πούμε ότι γι’ αυτή την κατάσταση έφταιγαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. με τις πολιτικές τους, όπως θέλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε, ο λαός αποφάνθηκε τέσσερεις φορές από τότε. Το 2004 καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία, το 2009, καταψήφισε τη Ν.Δ. και έφερε πάλι το ΠΑΣΟΚ και φέτος σε δύο εκλογές έδωσε εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας, την πρώτη φορά δεν ήταν εφικτή, τη δεύτερη φορά ήταν και σχηματίστηκε. Δηλαδή τι παραπάνω θα βγει από την εξεταστική επιτροπή, που θα ταλανίζει τη χώρα για τα προηγούμενα, ενώ προσπαθούμε να βρούμε τι θα κάνουμε στα επόμενα; Και στο κάτω - κάτω της γραφής έτσι δεν δουλεύει η δημοκρατία;
Εκτός όμως από αυτό τον τελευταίο καιρό στήνεται και μία ιστορία ποινικοποίησης με στόχο να καθίσει στο σκαμνί ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και δεν ξέρουμε ποιος άλλος. Αυτά όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνα πράγματα, εκτός και αν υπάρχουν ενδείξεις και ακόμη περισσότερο αποδείξεις ότι μασοφάγανε. Αλοίμονο αν στηθούν δικαστήρια για πολιτικές αποφάσεις, έστω και αποτυχημένες. Αυτές τις κρίνει ο λαός στις εκλογές. Ειδ΄ άλλως η κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει στην εξουσία θα βάζει την προηγούμενη στη φυλακή και φυσικά ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με μπαρούτι και στο τέλος θα βγουν οι πάντες… καμένοι, μαζί τους και ο λαός. Ούτε είναι λύση μία πολιτική ζωή που θα την καθορίζουν εισαγγελείς και δικαστές.
Εκτός και αν στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε αυτή την εποχή νέο πολίτευμα!
Άγγελος Στάγκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr