Με αυτά τα δεδομένα ήταν θέμα χρόνου πότε η κυβέρνηση θα έφερνε την πρότασή της για να αλλάξει το καθεστώς στα λύκεια, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Την παρουσίασε την Κυριακή στους Δελφούς, είναι φανερό ότι το πρότυπο είναι αγγλοσαξονικό και κυρίως αμερικανικό, αναφέρεται σε κάποιες λειτουργίες που έχουν δοκιμαστεί και από εκπαιδευτικά ιδρύματα ευρωπαϊκών χωρών, προσπαθεί να θέσει κάποιες βάσεις διαχείρισης και θέτει και θέμα δημιουργίας ενός άτυπου συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν πρόσωπα από τη διεθνής εκπαιδευτική κοινότητα.
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα όσα περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση είναι ορθά ή εφαρμόσιμα και υποτίθεται ότι θα περάσει ένα διάστημα τριών μηνών για να ακουστούν κρίσεις, επικρίσεις, παρατηρήσεις, αλλά και άλλες προτάσεις. Όμως πριν περάσουν 24 ώρες ακούστηκε για άλλη μία φορά το βροντερό «Όχι» των κομμάτων της Αριστεράς, δηλαδή του ΚΚΕ και του «Συνασπισμού» ή ότι έχει απομείνει από τον τελευταίο. Φυσικά το ΚΚΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους να αντιδράσουν, ενώ τα απομεινάρια του «Συνασπισμού» αναμασούν τις λογικές της περιχαράκωσης. Ετσι, χωρίς να εξετάσουν καν την πρόταση της κυβέρνησης…
Αναμενόμενες ήταν οι αντιδράσεις του ΚΚΕ και του «Συνασπισμού» και θα πρέπει να αναμένονται ανάλογες αντιδράσεις από συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το γεγονός όμως δεν παύει να είναι θλιβερό. Τα συγκεκριμένα κόμματα και οι συνδικαλιστές αρνούνται να δουν κατάματα την θλιβερή πραγματικότητα της υποβάθμισης των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά και της διαφθοράς που τρέφει το εκπαιδευτικό καθεστώς. Προτιμούν να καταφύγουν στην «κόκκινη αντίδραση» που συγκλίνει όλο και περισσότερο προς τη «μαύρη αντίδραση», όπως κάποτε την ξέραμε. Το σημαντικότερο, είναι φανερό ότι η Αριστερά στην Ελλάδα παρουσιάζεται αφυδατωμένη και αρτηριοσκληρωτική ακόμη και στην παιδεία, προτιμώντας να στηρίζει ουσιαστικά την διατήρηση ενός σάπιου καθεστώτος. Κρίμα!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr