Μαθαίνουμε λοιπόν ότι θέλουν να απογραφούν, αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλουν να απογραφούν με διάφορες προφάσεις οι δικαστικοί (πρώτοι και καλύτεροι), οι γιατροί, οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και έπεται συνέχεια. Να δείτε που στο τέλος θα το ρίξουν ανοιχτά στο αντάρτικο και οι «καθαρόαιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι που με το ζόρι κρατιούνται, αλλά στις ιδιωτικές κουβέντες και στα πηγαδάκια εκδηλώνουν ανοιχτά τη δυσφορία τους.
Θα μπορούσαν να ονομασθούν οι πάντες «δημόσιοι λειτουργοί» και να τελειώνει η ιστορία, αφού οι δικαστικοί, οι γιατροί, οι καθηγητές και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό δεν καταδέχονται να χαρακτηρίζονται «δημόσιοι υπάλληλοι», αλλά να είστε βέβαιοι ότι πίσω από τις αντιδράσεις υπάρχουν άλλοι λόγοι που έχουν να κάνουν με ασφαλιστικά ταμεία, αποδοχές, ειδικές ρυθμίσεις και όλα τα συναφή που απασχολούν δίκαια ή άδικα τις συντεχνίες του δημοσίου. Ίσως και πολλοί να φοβούνται ότι οι απογραφή θα αποκαλύψει πολλαπλές αμοιβές, λούφες, ψεύτικα στοιχεία κλπ.
Όποιες και να είναι οι αντιδράσεις πάντως, το κράτος-εργοδότης έχει δικαίωμα να ανακαλύψει πόσους και ποιους πληρώνει. Αργά το θυμήθηκε θα μου πείτε και θα συμφωνήσω. Τώρα όμως που το θυμήθηκε έχει όλο το δικαίωμα να κάνει την απογραφή για να ξέρει από δω και εμπρός τι του γίνεται. Και αν μάθει τι του γίνεται, μπορούν να ελπίζουν ότι θα το μάθουν και όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, που επίσης το δικαιούνται.
Δεν αποκλείεται πίσω από την απογραφή να κρύβονται και άλλοι στόχοι, αλλά αυτοί θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης όταν θα αποκαλυφθούν. Δεν γίνεται να λέμε εκ προοιμίου βροντερά «όχι» σε όλα, ούτε να επικαλούμαστε το Σύνταγμα ή τα προσωπικά δεδομένα όποτε μας βολεύει, για να επισημάνουμε μεταξύ άλλων ότι δικοί μας, δηλαδή δικαστικοί, θα κρίνουν τις προσφυγές κατά της αντισυνταγματικότητας μέτρων που ελήφθησαν λόγω του «μνημονίου». Δεν ήμασταν δα και η τέλεια κοινωνία πριν μπει το «μνημόνιο» στη ζωή μας. Ξοφλημένοι ήμασταν…και δεν αποκλείεται ακόμη να είμαστε.
Και πάντως, δεν υπάρχει εργοδότης που να μην θέλει να ξέρει πόσους εργαζόμενους έχει στη δούλεψή του. Όπως δεν υπάρχει εργαζόμενος του δημοσίου που να πήγε με το ζόρι εκεί. Από όσο θυμάμαι, ουρά γίνεται σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για διορισμούς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr