Οπότε μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, που δεν αποκλείεται τελικά να ονομάζεται «εκλογές», αφού ο «υπεύθυνος» Καραμανλής, δεν βρήκε ανταπόκριση στη «συναίνεση» που πρότεινε στους «ανεύθυνους» αρχηγούς της αντιπολίτευσηςκαι ιδιαίτερα από τον κ. Παπανδρέου, ούτε ακόμη και όταν τους εξήγησε την κρισιμότητα της κατάστασης στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις. Ενδεχομένως μάλιστα η άρνηση των αρχηγών στη συναίνεση να είναι και ο λόγος που θα επικαλεστεί ο κ. Καραμανλής για να πάει σε εκλογές.
Προς την κατεύθυνση των εκλογών δείχνουν επίσης η νέα καιπερίεργη επίσκεψη της ανακρίτριας στα γραφεία της «Ζήμενς», η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραπεμφθούν πάλι σε δίκη πρόσωπα που είχαν ανακατευθεί παλιότερα με το κτηματολόγιο, αν και είχαν απαλλαγεί σε πρώτη δίκη και δεν αποκλείεται όπου νάναι να ξαναγεννηθεί η ιστορία της ΔΕΚΑ και του χρηματιστηρίου. Παράλληλα, έχουμε και την επιθετικότητα που διακρίνει τελευταία τον κ. Αντώναρο στις καθημερινές αναφορές του στον κ. Παπανδρέου, έστω και αν πρόκειται για «ψιλή βροχή», προερχόμενη από τον συγκεκριμένο κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η εκτίμηση ότι βαδίζουμε προς εκλογές βασίζεται στις ενδείξεις που έχουμε, δίχως να αποκλείεται εντελώς και η παράταση της εκκρεμότητας. Υπάρχει όμως και ένα νέος πολύ ισχυρός παράγοντας και αυτός είναι η στροφή της Γερμανίας που τώρα αναγνωρίζει την ανάγκη να βοηθηθούν οι αδύνατες οικονομίες της ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία) για να μην καταρρεύσουν και πάρει ο διάολος το ευρώ και μαζί του και τις εξαγωγές πάνω στις οποίες στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η γερμανική οικονομία.
Φυσικά, αν βρεθεί λύση για να βοηθηθεί η Ελλάδα ώστε να μη δανείζεται με τόσο υψηλά επιτόκια, αυτό θα συνεπάγεται μέτρα λιτότητας, διαρθρωτικές αλλαγές και άλλα συναφή που θα πονάνε πολύ, πιθανόν και πάρα πολύ. Και μπορεί οι έλληνες να είναι παλικάρια και τα παλικάρια να μην πονούν σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο- , αλλά είναι ένα ερώτημα κατά πόσον θα τεθεί και θέμα εκλογών. Αφού τα μέτρα θα επιβληθούναπό έξω, ο κ. Καραμανλής θα ζητάει συναίνεση για να τα εφαρμόσει, οι άλλοι, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούν να λένε όχι;
Το μόνο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ θα είναι ότι δεν εμπιστεύεται την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να τα εφαρμόσει, αλλά από την άλλη πλευρά στους όρους για να βοηθηθεί η χώρα μας ίσως να είναι και η αμεσότητα της επιβολής των μέτρων. Εκτός και αν ο πρωθυπουργός προτιμήσει τις εκλογές για να αναλάβει το βάρος κάποιος άλλος ή και ο ίδιος με ανανεωμένη εντολή.
Αραγε ,ή μυρωδιά που υπάρχει στον αέρα είναι άρωμα εκλογών, ή κάτι άλλο;
Aγγελος Στάγκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr