Ορισμένοι θεώρησαν ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα της επόμενης φάσης στην πολιτική διαχείριση της υπόθεσης, η οποία έχει πολλές πτυχές ούτως ή άλλως, στο κοινωνικό, νομικό, διοικητικό και δικαστικό πεδίο.
Μέχρις ότου όλα αυτά δρομολογηθούν, τα μείζονα ζητήματα για την κυβέρνηση είναι:
α) Οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών. Όσοι γνωρίζουν, διαμηνύουν ότι τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί και ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχει λάβει αποφάσεις, ως προς το αν θα προχωρήσει σε μία κατ’ ουσίαν εκλογική διαδικασία εξπρές, με ορίζοντα την 9η Απριλίου ή αν θα προτιμήσει την παράταση της για τα τέλη Μαΐου (γιατί όχι και αργότερα).
β) Από αυτό θα εξαρτηθούν η στρατηγική, οι τακτικές επιλογές και με ποια προτάγματα θα πάει στις εκλογές η κυβέρνηση. Εν ολίγοις, είτε θα πάει με το θέμα νωπό, αναγνωρίζοντας τη δεδομένη σοβαρότητά του, αλλά και «καίγοντας» τις απόπειρες πολιτικής σπέκουλας από την αντιπολίτευση, είτε θα παρατείνει το χρόνο, ελπίζοντας σε κάποια εκτόνωση, αλλά και αναλαμβάνοντας το ρίσκο για ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει, σε αυτήν την υπόθεση ή σε οτιδήποτε άλλο.
Κατά πληροφορίες, από τα στελέχη του Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των εκλογών στα τέλη Μαΐου, κάτι στο οποίο επιμένουν και πολλοί υπουργοί.
Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους θα έβλεπαν μάλλον ως προτιμότερη την επιλογή του Απριλίου, ενώ μία πιο νηφάλια αλλά όχι ασήμαντη μειοψηφία συνιστά ψυχραιμία και προτείνει την αξιοποίηση του προσεχούς δεκαημέρου (αφού αξιολογηθούν και οι πρώτες μετρήσεις στα μέσα της εβδομάδας), ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση.
Το ποιος από όλους θα αποδειχθεί ότι είχε δίκιο, θα φανεί ούτως ή άλλως στην κάλπη, όποτε και αν στηθεί αυτή…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr