Άπαντες οι ηγέτες, ωστόσο, και του έλληνα πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, δεν θα πρέπει να θλίβονται και να ανησυχούν, ότι με τον θάνατο του εκλιπόντος, μένει ημιτελές το έργο του.!
Μία γρήγορη ματιά στην παγκόσμια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πείθει, όμως, ότι ο «σπόρος» που έριξε ο Σιμόν Πέρες, πριν από τρία και πλέον χρόνια, μέσα στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, «βλασταίνει» και ελλείψει άλλων αντιστάσεων, σύντομα θ’ αρχίσει να βγάζει και τους καρπούς του.
Για την ολική επαναφορά της, οικειοθελώς, απωλεσθείσας μνήμης των σήμερα ολοφυρόμενων ηγετών, ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ποιό ήταν ακριβώς το σχέδιο-όραμα, που παρουσίασε στις 12 Μαρτίου 2013 στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο, ο τότε πρόεδρος του Ισραήλ και που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, εφαρμόζεται μεθοδικά και κατά γράμμα, με στόχο την παγκόσμια ισοπέδωση.
Έχει ενδιαφέρον, για τους ανησυχούντες για τα μελλούμενα, ότι τότε, ο Σιμόν Πέρες αποκάλυψε ότι είναι ήδη (από τον Μάρτιο του 2013) σχέδιο, «για την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Παγκόσμιας Κοινότητας από μία Κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., το Ισραήλ και οι... πολυεθνικές επιχειρήσεις».!
Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να καλύψουμε την έλλειψη παγκόσμιας διακυβέρνησης, είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η γνώση της Ευρώπης μαζί με την εμπειρία του Ισραήλ και την επιστημονική τεχνογνωσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων μπορούν να καλύψουν το κενό της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Οι πολυεθνικές δεν επιβάλλουν τη θέλησή τους στον κόσμο, αλλά απλώς πληροφορούν τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους για τα επιτεύγματά τους, τόνισε, υπεραμυνόμενος της άποψης ότι η παγκοσμιοποίηση έθεσε τέρμα στο ρατσισμό. Δεν μπορεί, είπε χαρακτηριστικά, να είσαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και ταυτόχρονα ρατσιστής.
Στην ομιλία του, που περιέργως καταχειροκρότησαν επί μακρόν, τότε, όλοι οι παριστάμενοι ευρωβουλευτές, ο Σιμόν Πέρες χαρακτήρισε το Ιράν ως «το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στον κόσμο» και υποστήριξε ότι βασικός εκπρόσωπος του ιρανικού καθεστώτος είναι η Χεζμπολάχ, που, όπως απαίτησε, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε., με το αιτιολογικό ότι «είναι μία τρομοκρατική οργάνωση». Έσπειρε δε ένα κύμα φόβου και πανικού στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας ότι, εκτός από την πυρηνική βόμβα, το Ιράν κατασκευάζει και πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές που μπορεί να φθάσουν σε περιοχές όπως η Ευρώπη.
Αποφεύγοντας να μιλήσει για τα πυρηνικά και άλλα όπλα που παρανόμως έχει στην κατοχή του το Ισραήλ, ο Πέρες κατήγγειλε, τότε, ότι το καθεστώς του Ασαντ στη Συρία έχει στη διάθεσή του χημικά όπλα που, όπως είπε, δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια.
Τα όσα ακολούθησαν και συνεχίζονται στην Συρία αλλά και τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως, σε επίπεδο συγχωνεύσεων πολυεθνικών, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο «σπόρος» που φύτευσε ο μακαρίτης, άρχισε κιόλας να βλασταίνει....
Νίκος Ρούσσης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr