Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Όπως κατέστησε σαφές ο κ.Βενιζέλος, "αναγκαζόμαστε να αντικαταστήσουμε μέτρα που δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω διοικητικής ανεπάρκειας του διοικητικού μηχανισμού, με άλλα. Οι προτεραιότητες στον προϋπολογισμό του 2012 θα είναι προσανατολισμένες στην κατεύθυνση των δαπανών".
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "αν δεν κάνουμε τώρα αυτά που πρέπει, θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε, όχι πολύ αργά, υπό συνθήκες οδυνηρές. Όλοι το ξέρουν αυτό, έχω ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων", σημείωσε.
Όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο ίδιος την τρέχουσα εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με τους φορείς του ελληνικού δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής.
"Αυτήν την εβδομάδα (σ.σ. θα ληφθούν) οι αποφάσεις για τους φορείς του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο", σημείωσε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι "υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση".
Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί "στις αρχές Οκτωβρίου".
Τράα (ΔΝΤ): "Δεν υπάχρουν ταμπού στις απολύσεις"
Την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος, υποστήριξε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα οι εκδόσεις Economist, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπόμπ Τράα.
"Θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα σε βιώσιμο επίπεδο", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τράα και πρόσθεσε: "Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις."
Ακόμη, πρόσθεσε ότι "χωρίς ευρύτερη πολιτική υποστήριξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί ικανοποιητικά το πρόγραμμα."
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Ελλάδα έχει καταφέρει εντυπωσιακή πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος, χρειάζεται τώρα έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές".
"Η ανάκαμψη δεν θα υλοποιηθεί χωρίς την αναθέρμανση των μεταρρυθμίσεων ", επισήμανε παράλληλα ο Μπομπ Τράα.
Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη το 2011 ίσως διαμορφωθεί στο -5,5% περίπου. Επειδή χρειάζεται χρόνος για να βγεις από αυτή (την ύφεση), η μέση πρόβλεψη που κάνουμε για την ανάπτυξη το 2012 είναι -2,5%".
"Τώρα πιστεύουμε ότι η οικονομία δεν θα παρουσιάσει θετικό πρόσημο σε τριμηνιαία βάση πριν το τέλος του επόμενου έτους", πρόσθεσε.