Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Η ιαπωνική κυβέρνηση ίσως να πρέπει να αναζητήσει άλλες μεθόδους να ελέγξει την πυρηνική διαρροή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, με δεδομένο πλέον ότι η πρόοδος των προσπαθειών να απομακρυνθεί το εμπλουτισμένο με πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, νερό που προέρχεται από την ψύξη των αντιδραστήρων, δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ παρεμποδίζει και την εξέλιξη των εργασιών της επισκευής των ευρισκόμενων σε κρίσιμη κατάσταση ράβδων ψύξης στους πυρήνες τους.
Στην πρόταση διερεύνησης του ενδεχομένου να υιοθετηθεί μία εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, προχώρησε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, την Πέμπτη.
Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρϊχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην Ιαπωνία στην βορειο-ανατολική πλευράς της χώρας, μετέδωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο , και ανακοίνωσε, όπως και το αρμόδιο Κέντρο στον Ειρηνικό, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τσουνάμι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05,57 τοπική ώρα σε βάθος 11,2 χιλιομέτρων 190 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοριόκα, στη νήσο Χόνσου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μπορεί να είναι ακατάλληλη για κατοίκηση για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, υποστήριξε σύμβουλος της κυβέρνησης.