Ωστόσο οι εξεγερμένοι απέρριψαν το σχέδιο επιμένωντας ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να προβλέπει την αποχώρηση από την εξουσία του Καντάφι και των γιων του.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Ράσμουσεν σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή υποστήριξε ότι οποιαδήποτε εκεχειρία στη Λιβύη, θα πρέπει να είναι αξιόπιστη κι επαληθεύσιμη.
«Η εκεχειρία θα πρέπει να πληρεί τρεις προϋποθέσεις, πρώτον, να είναι αξιόπιστη και να περιλαμβάνει την αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού, δεύτερο, να μπορεί να επιβλέπεται και να ελέγχεται επαρκώς και τέλος να προωθεί την πολιτική διαδικασία για την εφαρμογή των απαραίτητων πολιτικών μεταρρυθμίσεων και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του λιβυκού λαού». είπε ο Ράσμουσεν, επισημαίνοντας ότι από τις 15 Φεβρουαρίου, έχουν ανακοινωθεί πολλές εκεχειρίες από το καθεστώς που δεν εφαρμόστηκαν.
«Δεν φαίνεται ότι αυτή η ένδειξη για μια ειρηνευτική συμφωνία έχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ουσία», τόνιζαν παρασκηνιακά αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ επισημαίνοντας πως ακόμη και τώρα διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων πιστών στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην πόλη Μιζουράτα.
H Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να δουν μια μετάβαση που θα περιλαμβάνει την αποχώρηση του Καντάφι από την χώρα, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Ιταλός ομόλογος της Φράνκο Φρατίνι,που δήλωσε ότι , είπε ο μόνος δρόμος για τη Λιβύη είναι Καντάφι. Επίσης εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον ο ηγέτης της Λιβύης θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός, και δήλωσε ότι η Λιβύη δεν πρέπει να διαιρεθεί.
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουϊλιαμ Χέηγκ δήλωσε πως η οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να είναι σύμφωνη με τους όρους που καθορίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr