Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τουριστικό τομέα, είναι τα μικρά οικόπεδα, η έλλειψη χωροταξικών σχεδίων, η μεγάλη γραφειοκρατία και οι μακρόχρονες δικαστικές προσφυγές.
«Μεγάλο μέρος της Ελλάδας δεν καλύπτεται από χωροταξικό σχέδιο και έτσι οι δασολόγοι χρειάζεται να εντρυφήσουν σε στρατιωτικές αεροφωτογραφίες για να εκτιμήσουν ποιες εκτάσεις μπορούν να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια, επειδή τα οικόπεδα είναι κατά κανόνα μικρά, χρειάζεται κάποιες φορές να αγοράσει ο υποψήφιος επενδυτής περισσότερες από χίλιες εκτάσεις. Μετά από αυτό, χρειάζεται έγκριση από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού - την κλασική, τη βυζαντινή και τη σύγχρονη - καθώς και μία ακόμη έγκριση για την υποθαλάσσια έκταση», αναφέρει το άρθρο.
Τελικά, συνεχίζει ο συγγραφέας του άρθρου, η Ελλάδα δεν είναι οργανωμένη για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θέρετρων - με γήπεδο γκολφ, ξενοδοχεία και βίλες - που θα μπορούσαν να προσελκύσουν πλούσιους τουρίστες. Και αναφέρει την περίπτωση του κ. Σπύρου Τζοάννου, διευθυντή της εταιρίας Dolphin Capital Partners που ασχολείται με σχετικές επενδύσεις, ο οποίος χρειάστηκε να συγκεντρώσει περίπου 2.000 υπογραφές για ένα τουριστικό σύμπλεγμα στην Πελοπόννησο.