Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επανέλθει στις αγορές μέσα από εναλλακτική οδό, κινητοποιώντας τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων ομογενών του εξωτερικού. Όπως τονίζεται, η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα του Ισραήλ και της Ινδίας που στο παρελθόν είχαν εκδώσει ομόλογα της Διασποράς προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη υποδομών. Μάλιστα, το Ισραήλ έχει αντλήσει συνολικά 31 δισ. δολάρια από τα εν λόγω ομόλογα.
Η διασπορά έχει πολύ πλούτο και η Ελλάδα έχει μια αρκετά μεγάλη διασπορά», δήλωσε στο Bloomberg ο Dilip Ratha, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει μελετήσει τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης. «Το ερώτημα είναι το εάν οι Έλληνες της διασποράς θέλουν να επενδύσουν στη χώρα και πόση εμπιστοσύνη έχουν στην ανάκαμψή της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα επικαλείται και την άποψη του καθηγητή Οικονομικών στο Vanderbilt University κ. Suhas Hetkar, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 10 δισ. δολάρια από ομόλογα της διασποράς. «Το κλειδί της επιτυχίας έγκειται στο ύψος της απόδοσης που θα προσφερθεί στους Έλληνες της διασποράς ώστε να αποφασίσουν να επενδύσουν /στηρίξουν την ελληνική οικονομία», δήλωσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr