* Τα δύο όχι, αφορούν στην φορολόγηση των καταθέσεων. «Όχι δεν πρόκειται να φορολογηθούν περισσότερο οι τόκοι των καταθέσεων (σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 10%) και όχι δεν πρόκειται οι τόκοι να μπουν στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος» αναφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την τάση φυγής. Η μη φορολόγηση των τόκων, θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη.
* Το ίσως, έχει να κάνει με την επιβολή του πόθεν έσχες. Στο υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνουν ότι το πόθεν έσχες δεν πρόκειται να ισχύσει αναδρομικά. Δηλαδή αν ληφθεί η σχετική απόφαση, θα γίνει καταγραφή των καταθέσεων που υπάρχουν σήμερα και ο καταθέτης θα καλείται να δικαιολογήσει τις μεταβολές που θα γίνονται από εδώ και στο εξής. Η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει ένα κύμα φυγής καταθέσεων. Έτσι, εξετάζεται και μια εναλλακτική λύση. Το πόθεν έσχες στις καταθέσεις, να μην εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες αλλά μόνο για όσους καλούνται σε φορολογικό έλεγχο.
* Υπάρχει και ένα «ναι» στο θέμα των καταθέσεων. Έχει να κάνει με την αύξηση των αποδόσεων. Όλοι προεξοφλούν ότι τα επιτόκια θα ανέβουν ειδικά στις προθεσμιακές καταθέσεις. Γι’ αυτό, σε αυτή τη φάση, προτείνεται δέσμευση των καταθέσεων για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα
Θ.Τσ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr