Ασφαλώς, ο κλάδος πήρε ώθηση από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, αλλά και από την εν γένει ευρύτερη κινητικότητα που καταγράφεται στις διαδικασίες «καθαρισμού» από τα κόκκινα δάνεια.
Πιο αναλυτικά, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 867,12 μονάδες επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Ιούλιο του 2018, καταγράφοντας άνοδο 1,89%, έχοντας τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές μετοχές σε άνοδο άνω του 2%. Μάλιστα, ο κλάδος δέσποσε καταλυτικά και στο τζίρο της αγοράς, καθώς από τα 77,55 εκατ. ευρώ στο σύνολο της συνεδρίασης, διακίνησε τα 39 εκατ. ευρώ, ήτοι πάνω από το 50%!
Παράλληλα, οι μετοχές των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πλέον έχουν πλησιάσει πολύ τις τιμές που έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου το 2015, με την Εθνική – που τελευταία ξεχωρίζει με έμφαση σε αποδόσεις, όγκους και τζίρους - να είναι πιο κοντά σ’ αυτό το όριο.
Η Εθνική έκλεισε με άνοδο 2,07 στα 2,9650 ευρώ ήτοι πολύ κοντά στα 3 ευρώ που είχε κάνει την αύξηση κεφαλαίου το 2015, ενώ η Eurobank έκλεισε με άνοδο 2,26% στα 0,9050 ευρώ έχοντας κάνει την αύξηση στο 1 ευρώ. Η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 2,22% στα 1,84 ευρώ έχοντας κάνει την ΑΜΚ στα 2 ευρώ, ενώ η Πειραιώς έκλεισε στα 3,08 ευρώ με οριακή πτώση 0,26%, έχοντας κάνει την αύξηση κεφαλαίου στα 6 ευρώ.
Μένει να δούμε πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα οι τραπεζικές μετοχές που δείχνουν ότι έχουν δυνάμεις να κινηθούν αρκετά υψηλότερα προσεχώς και να είναι αυτές που θα «τραβήξουν» το Γενικό Δείκτη, μιας και κάποια blue chips της πραγματικής οικονομίας λειτουργούν ως βαρίδια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr