Η αργία στη Ν. Υόρκη είχε αρνητικό αντίκτυπο στις συναλλαγές, ενώ την ίδια ώρα η επιδίωξη της κατοχύρωσης κερδοφόρων θέσεων οδήγησε σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών κυρίως µετοχών που επεκτάθηκε και σε πολλούς δεικτοβαρείς τίτλους, σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή. Η ανοδική κίνηση της ∆ΕΗ δεν ήταν δυνατό να αποτρέψει την υποχώρηση του Γ.∆. Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (-2,46%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-4,29%) να υποαποδίδει.
Απώλειες ακόµη κατέγραψαν τα ΕΛΠΕ (-1,93%), η Motor Oil (-1,17%), o ΟΤΕ (-0,82%), ο Ελλάκτωρ (-0,46%), το Jumbo (-1,43), η ΕΥ∆ΑΠ (-1,43%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,10%), η Aegean και η ΕΕΕ (-0,79%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+11,34%) σε συνέχεια των εξαγγελιών διάσωσής της, ο ΟΛΠ (+0,42%), ο ΟΛΘ (+0,34%), η Αττικής (+2,66%), η Τενέργα (+0,51%), ο Σαράντης (+0,60%), ο Α∆ΜΗΕ (+1,16%) και η Σέντρικ (+3,39%). Απολογιστικά, 41 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 54 εκείνων που υποχώρησαν.
Ο Φουρλής ανακοινώνει σήµερα τα εξαµηνιαία αποτελέσµατά του, ενώ ολοκληρώνεται το 1o από τα τέσσερα Road Show (εκείνο της Goldman Sachs) που πραγµατοποιούνται το Σεπτέµβριο για ελληνικές µετοχές. Το κλίµα χαµηλών προσδοκιών στις επαναδιαπραγµατεύσεις ΗΠΑ και Κίνας και το σενάριο του άτακτου brexit προκαλούν νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, δυσκολεύοντας το εγχείρηµα επανόδου του Γ.∆. του ελληνικού χρηµατιστηρίου σε ανοδική τροχιά, παρά τους θετικούς εγχώριους καταλύτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr