Σύμφωνα με το σημείωμα της "Κύκλος Χρηματιστηριακή", υψηλή µεταβλητότητα που πιστοποιεί ότι η συµµετοχή κεφαλαίων µε βραχυπρόθεσµο χρονικό ορίζοντα είναι ακόµη κυρίαρχη και ο βαθµός συµµετοχής επενδυτικών κεφαλαίων σχετικά χαµηλός, όπως προκύπτει και από τις σχετικά χαµηλές συναλλαγές. Ειδικότερα, η προσδοκία της ικανοποιητικής τιµολόγησης του οµολόγου της Εθνικής οδήγησε σε ανοδική κίνηση το Γ.∆. (+1,7%), για να ακολουθήσει κύµα ρευστοποιήσεων στη συνέχεια οδηγώντας µάλιστα πρόσκαιρα το Γ.∆. σε αρνητικό έδαφος.
Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (-1,94%, ενδοσυνεδριακά από -3,71% µέχρι +1,56%) κατέγραψε απώλειες µε την Εθνική (-3,78%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (0,93%), ο ΟΠΑΠ (-1,75%), η ΕΧΑΕ (-0,40%), η Βιοχάλκο (-0,95%) και η ΕΕΕ (-0,06%).
Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+6,53%), ο Ελλάκτωρ (+3%), η Jumbo (+2,98%), το Jumbo (+2,98%), η ΕΥ∆ΑΠ (+1,62%), ο ΟΛΠ (+2,23%), η Intrakom (+1,65%), τα ΕΛΠΕ (+1,09%) και ο Μυτιληναίος (+1,60%) σε συνέχεια απαλλακτική δικαστικής απόφασης. Απολογιστικά, 71 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 39 εκείνων που υποχώρησαν. Η επαναπροσέγγιση των 900 µονάδων απαιτεί αυξηµένο όγκο συναλλαγών και νέους καταλύτες, στοιχεία που λείπουν επί του παρόντος. Ωστόσο, η θετική ψυχολογία σε συνέχεια της επιτυχούς έκδοσης του οµολόγου της Εθνικής σε συνδυασµό µε το θετικό κλείσιµο των δεικτών της Wall Street, δηµιουργούν προϋποθέσεις για ανοδική κίνηση του Γ.∆. και στη σηµερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδοµάδας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr