Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν το αμερικανικό fund QCM να «σκανάρει» και άλλες περιπτώσεις από την ελληνική αγορά και δη από το χώρο του FTSE 25! Παρ' ότι το εν λόγω fund είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει αντίστοιχη με τη Folli Follie περίπτωση, εντούτοις κάποια δημοσιεύματα επιμένουν, μιλώντας για δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου.
Ασχέτως αν έχουν μεγάλη, μικρή ή και καθόλου αλήθεια αυτές οι φήμες, έφτασαν για να ρίξουν στο καναβάτσο την αγορά που έχασε και τις 750 μονάδες.
Η υπόθεση της Folli Follie συνεχίζει να επηρεάζει καταλυτικά όλο το σύστημα, αφήνοντας βαριά σκιά πάνω από την αγορά, εν μέσω πολύ έντονου παρασκηνίου σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο πως η εικόνα του Χ.Α. όλο το τελευταίο διάστημα και κυρίως από τις αρχές Μαΐου που «έσκασε» η υπόθεση της Folli Follie, έχει… νεκρώσει εντελώς.
Η ζημιά που έχει προκληθεί από αυτή την ιστορία είναι μεγάλη και θα αργήσει πολύ για να ξεπεραστεί από την ελληνική αγορά. Άλλωστε, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο τουλάχιστον των τελευταίων τριάντα ετών, καθώς μιλάμε για όμιλο του FTSE 25, που ήταν στις πρώτες 12 θέσεις κεφαλαιοποιήσεων, μέλος των δεικτών του MSCI, με δύο εκδόσεις ισχυρών ομολόγων και με ένα από τα πλέον διεθνοποιημένα χαρτοφυλάκια σε όλο το Χ.Α.
Εν μέσω κλιμάκωσης των δυσμενών εξελίξεων αναφορικά με αυτόν τον όμιλο, με την εισαγγελία να αναλαμβάνει πλέον δράση, η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να δείξει τη «γύμνια» του συστήματος να προστατευτεί αλλά και να προστατέψει τους επενδυτές.
Πρόκειται για μια τοξική κατάσταση που ασφαλώς επηρεάζει όλη την αγορά η οποία μοιραία δεν μπορεί να βρει καμιά ηρεμία και δεν μπορεί να εστιάσει σε καμιά τεχνοκρατική προσέγγιση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr