Με αυτά τα τραπεζικά «καύσιμα» στο ντεπόζιτο ο δείκτης από τεχνικής απόψεως έτμησε ανοδικά τη βραχυχρόνια ζώνη αντίστασης των 593 με 600 μονάδων και κινήθηκε γοργά προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 625 με 638 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.
Εδώ οι "Buyers" θα ήθελαν μια επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 625 μονάδων για να μπορέσουν να βάλουν στα πλάνα τους την επόμενη περιοχή προσέγγισης των 670 μονάδων. Στη περίπτωση, όμως που ο δείκτης «κιοτέψει» πέριξ των 625 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε ένα pullback χαμηλότερα των 600 μονάδων προκαλώντας έτσι τη διαγραμματική εντύπωση ενός βραχυχρόνιου Bull trap σε όσους επενδυτές αγόρασαν άνω των 618 μονάδων.
Στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 το σημείο κλειδί συνέχισης της υπάρχουσας βραχυχρόνιας ανοδικής τάσης είναι οι 185 μονάδες. Πιθανή ανοδική διάρρηξη του εν λόγω επιπέδου θα δώσει ώθηση προς το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων, ενώ αντιθέτως ανοδική δυσπραγία θα δώσει λαβές στους πωλητές για άμεσες ρευστοποιήσεις σπρώχνοντας για επαναξιολόγηση προς τις 172 μονάδες. Γενικά πάντως θα προτιμούσαμε η οποιαδήποτε κίνηση προς τις 200 μονάδες να πραγματοποιηθεί με δυνατά πατήματα στηριζόμενα από υψηλό τζίρο παρά με σαθρά μειωμένου ενδιαφέροντος, στοιχείο, που πιθανότατα να βρίσκεται σε αναζήτηση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενώ από την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε σε εορταστικό τέμπο με τα περισσότερα passive funds να κατεβάζουν ταχύτητα έως τις 11 Ιανουαρίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr