Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από το ότι η παγκόσμια ανάπτυξη φαίνεται να πλησιάζει τον πάτο της και θα αρχίσει μια αργή ανάβαση προς τα επίπεδα του μακροπρόθεσμου μέσου όρου της, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σημαντικές γεωγραφικές διαφορές θα παραμείνουν, ωστόσο, με τις ΗΠΑ και την Ασία να φεύγουν μπροστά ενώ η Ευρώπη θα υστερήσει εν μέσω της συνεχής δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η Deutsche Bank αναμένει την ύφεση να διαμορφώνεται στο 4,2% φέτος, και, αν και η χώρα δεν εκτιμάται ότι θα ζήσει ιδιαίτερη μεταβλητότητα, ωστόσο θα συνεχίσει να παραμένει οικονομικά και δημοσιονομικά άδυνμαη.
Όπως επισημαίνεται, οι επενδύσεις αναμένεται να είναι πολύ περιορισμένες και η ψυχολογία γύρω από την σταθεροποίηση των επιπέδων του χρέους της χώρας, θα παραμείνει πολύ αδύναμη. Γι’ αυτό και η Deutsche Bank υπογραμμίζει πως θα πρέπει να αναμένουμε κούρεμα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στον επίσημο τομέα, αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Πάντως, οι πολιτικές εξελίξεις και αναταραχές στη χώρα παραμένουν ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους (μαζί με μία κυβέρνηση κατά των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία) τόσο για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, όσο και για την ακεραιότητα της ευρωζώνης ειδικότερα.
Τέλος, σε ότι αφορά τις μετοχές, η Deutsche Bank σημειώνει πως παρά το ισχυρό ράλι το 2012, παραμένουν καλή αξία, και η μείωση των μακροοικονομικών κινδύνων θα επιτρέψει το re-rating σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό το πιο ήρεμο μάκρο σκηνικό θα περιορίοσει την μεταβλητότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η στρατηγική του stock-picking θα είναι αυτή που θα αποτελέσει τη σημαντική πηγή κερδών το 2013.
K.E.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr