Συγκεκριμένα στη Σύμβαση Σύμπραξης συμμετείχαν η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που υπογράφεται στη χώρα με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Επίσης, είναι το τέταρτο ΣΔΙΤ απορριμμάτων που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά από αυτά της Δυτικής Μακεδονίας, της περιφέρειας Ηπείρου και των Σερρών.
Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), τις μεταφορές από τους δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης στις ΜΕΑ. Το έργο υλοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και λειτουργεί παράλληλα με τα τοπικά σχέδια ανακύκλωσης στην πηγή των δήμων, ενώ έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Η κατασκευαστική περίοδος προβλέπεται να διαρκέσει 24 μήνες και η περίοδος λειτουργίας 27 έτη. Η συμβολή του ΕΣΠΑ στη χρηματοδότηση της επένδυσης ανέρχεται σε 66 εκατ. ευρώ. Ανάδοχος είναι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Τέλος ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε πως "Φτάσαμε σήμερα σε μια σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από μια δύσκολη διαδικασία, αλλά αυτός είναι ο δρόμος της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα δικαιωθεί. Οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι μια νέα αντίληψη που θα χρειαστεί καιρός για να εμπεδωθεί. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας, τα έργα ΣΔΙΤ γίνονται χωρίς υπερβάσεις χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμού, εξασφαλίζοντας τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές υπηρεσιών από την έναρξη της σύμβασης μέχρι το τέλος αυτής".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr