Τα σχεδόν 200 τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα αναμένεται να παραμείνουν εκεί για μερικές ακόμα ώρες, πριν αναχωρήσουν σταδιακά και συντονισμένα μέχρι την Τετάρτη, στις 11 το πρωί.
Τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων απέναντι στην κυβέρνηση είναι κοινά, καθώς ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλά και καταβολή αποζημιώσεων για το 100% των καταστροφών που υπέστησαν λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, τονίζουν πως έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό για τους αγρότες κι ενώ τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παράλληλα σημειώνουν πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ενίσχυση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «Η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε πολλά αιτήματα αγροτών, αναγνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο. Δεν έχουμε, όμως, να δώσουμε κάτι παραπάνω.»
Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσε πλήθος κόσμου, αλλά και στελέχη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα.»
Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε πως όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τονίζοντας πως τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να ικανοποιηθούν και πως «δεν μπορεί (η κυβέρνηση) να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες.»
Ο Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε, επίσης στις κινητοποιήσεις, εν μέσω αναταραχών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν» και «το κράτος πρέπει να επέμβει άμεσα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr