Σύμφωνα με τον ίδιο, η κορύφωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ «αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι η διαταραχή στο πλαίσιο του χάρτη που ακολουθεί και η οποία από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα ωθήσει ψυχρότερο αέρα προς την περιοχή μας και ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία που θα συναντήσει αλλά και με θερμότερο αέρα που ήδη υπάρχει στα μέρη μας, θα δημιουργήσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας που αν και δείχνει να κινείται γρήγορα, είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα».
Το κύμα κακοκαιρίας, αν και δείχνει να κινείται γρήγορα, «είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα», επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. «Εκεί αναμένουμε τον μεγαλύτερο όγκο νερού, ο οποίος δείχνει να πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.
«Περιοχές όπως το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική- κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική- κεντρική Στερεά, αλλά και η κεντρική και βόρεια Πελοπόννησος, είναι περιοχές οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 40 με 60 τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του 12ωρου, συνθήκες που οδηγούν σε πλημμυρικά επεισόδια, είτε τοπικά, είτε και πιο εκτεταμένα», συνεχίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, σε περιοχές που βρίσκονται «από το ύψος της Λαμίας και πάνω». Αυτή η πτώση τοπικά μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ιδιαίτερα προς τα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της χώρας μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr