Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 12 χιλιόμετρα Βόρεια – Βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Μάλιστα, έγινε αισθητή στην Αθήνα και σε αρκετές περιοχές της Αττικής.
Το μικρό εστιακό βάθος και η μικρή απόσταση από την Αθήνα έκαναν αισθητό το σεισμό στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Βραυρώνα.
Σύμφωνα με την οριστική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος στα 12,2 χιλιόμετρα.
«Είναι μία δόνηση η οποία προέρχεται από ένα μικρό ρήγμα, όπως είναι και τα άλλα μικρά ανοίγματα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική. Εκτιμώ ότι αυτό το ρήγμα, αυτό καθαυτό δεν μπορεί να δώσει κάποια πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση ή να έχουμε μία ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Η Ανατολική Αττική, παρά το γεγονός ότι έχει κάποια μικρά εστιακά κέντρα, δεν χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ρήγματα, όπως για παράδειγμα Νότιος Ευβοϊκός, από τον οποίο είμαστε αρκετά μακριά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Βέβαια, κρίνοντας με βάση το σεισμό αυτό, αλλά και με βάση την σεισμικότητα που έχει εκδηλωθεί στην Ανατολική Αττική τις τελευταίες δεκαετίες, βλέπουμε ότι και στη Ραφήνα αλλά και στην περιοχή αυτή υπάρχουν μικροί εστιακοί χώροι που συνήθως δίνουν μικρούς σεισμούς, δεν δίνουν μεγάλους σεισμούς. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας».
Τον σεισμό σχολίασε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως σημειώνει ο καθηγητής σεισμολογίας, πρόκειται για έναν σεισμό αισθητό στη νοτιοανατολική Αττική στις 15.54 και επειδή στην περιοχή έχουν γίνει αρκετοί σεισμοί από τις 26/9 μέχρι τώρα «επιβάλλεται πλέον πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr