Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.
Ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:
«Δυνατός σεισμός μεγέθους 5,1 στον Κορινθιακό κόλπο στις 1.02 περίπου 12 χλμ νότια της Δεσφίνας. Έντονα αισθητός και στην Αττική. Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η εικόνα δε δείχνει επίκεντρα, αλλά τις τοποθεσίες στις οποίες αναφέρθηκε ότι έγινε αισθητός».
Από την πλευρά του, οπρόεδρος του ΟΑΣΠ, και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το ρήγμα είχε διεύθυνση Ανατολή - Δύση, στην είσοδο του Κόλπου της Ιτέας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 με 3 χιλιόμετρα.
Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση αύτη τη στιγμή εάν ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς θα πρέπει να δούμε την μετασεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου.
Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πάντως, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, γιατί η περιοχή και οι υποδομές της αντέχουν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, μέχρι 6,5 Ρίχτερ, όπως αυτός που εκδηλώθηκε για παράδειγμα το 1995 και δεν υπήρξαν ζημιές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr