Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καλλιακμάνης πρόσθεσε ότι σέβεται τον πόνο της οικογένειας ωστόσο όταν ένα παιδί πέφτει θύμα κακοποίησης και δεν μιλά στους γονείς του, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, προστασία και αγαστές σχέσεις.
«Είναι δύσκολο να λύσουμε τι γίνεται σε κάθε οικογένεια. Πάντως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό το παιδί είχε κακοποιηθεί πάλι στα 11 και ο αδελφός της, που πάει να πει ότι ίσως αυτό το παιδί δεν ήταν σε ένα προστατευτικό γι’ αυτό περιβάλλον –λέω εγώ. Σέβομαι τον πόνο της οικογένειας αυτής που έχασε αυτό το παιδί. Δεν ξέρω ποιος έφταιγε. Κάποιος φταίει όμως. Όταν βλέπεις ότι κακοποιούνται παιδιά και δεν μιλάνε στους γονείς τι πάει να πει; Ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς. Γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς γιατί έχουν μεγαλώσει προφανώς σε περιβάλλοντα που δεν υπάρχουν αγαστές σχέσεις, δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, εξήγησε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ότι μια πληγωμένη προσωπικότητα «είναι πάρα πολύ πιθανό να ζητά ουσιαστικά διεξόδους και τελικά να καταφεύγει σε ανθρώπους που θα αναπαράγουν αυτή την πληγή που βιώνει».
Η κ. Αθανασίου τόνισε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, προκειμένου τα κορίτσια να ξέρουν πώς να διαχειρίζονται μια κακοποιητική σχέση.
Εξήγησε πως αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να μπλέξουν σε κακοποιητικές σχέσεις και πως πρέπει να φύγουν από αυτές από την πρώτη φορά που θα ασκηθεί βία, δε σημαίνει ότι όλοι μπορούν να το κάνουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr