Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ήπειρο, Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονιά και Θράκη, αλλά δεν λείπουν και από την Αττική.
Θεσσαλία
Στο χωριό Φυλακτή στη λίμνη Πλαστήρα ο Μέγας ποταμός είναι έτοιμος να υπερχειλίσει και να ξεχυθεί στον δρόμο με την Αστυνομία να προετοιμάζεται να τον κλείσει, ενώ οι ποταμοί σε όλη την περιφέρεια έχουν αρχίσει και «φουσκώνουν».
Σημειώθηκαν επίσης πτώσεις βράχων σε σημεία του οδικού δικτύου στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος
Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, με 30 απεγκλωβισμούς ανθρώπων
Στην Αχαΐα τα εντονότερα προβλήματα, εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και στον Αλισσό.
Στην Αιτωλοακαρνανία, οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στην περιοχή Κλείσοβας Μεσολογγίου, κοντά στον οικισμό των Ρομά. Στο Μεσολόγγι η κατάσταση παραμένει οριακή.
Ανάλογη απόφαση πάρθηκε και για τον οικισμό Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου που εκκενώθηκε, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμαχεία.
Ακόμα, απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.
Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.
Ήπειρος
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Ήπειρο, αφού ο Αχέροντας «φούσκωσε» και τα ορμητικά νερά άρχισαν να απειλούν περιουσίες.
Σε πολλά σημεία ο ποταμός έχει προκαλέσει πλημμύρες, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι στα καταστήματα στην γέφυρα της Γλυκής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Στα Ιωάννινα, κατέρρευσε γέφυρα στην Μικρή Γότιστα στον ποταμό Άραχθο, καθώς κόπηκε στα δύο από τα ορμητικά νερά.
Αθήνα
Και στην Αττική, όμως, τεράστια είναι τα κύματα στον Φλοίσβο, ενώ αρκετές περιοχές στα νότια προάστια έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω πτώσης δένδρων σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ.
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική- Πάνω από 200 κλήσεις
Περισσότερες από 200 κλήσεις έχει δεχθεί από το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 214 κλήσεις και συγκεκριμένα: 103 κλήσεις για κοπές δέντρων, 64 για αντλήσεις υδάτων και 47 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
Αναλυτικότερα:
* Σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, 108 κλήσεις, εκ των οποίων 62 για κοπές δέντρων, 2 για άντληση υδάτων και 44 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
* Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) 63 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων, 44 για άντληση υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.
* Στην Περιφέρεια Ηπείρου (Άρτα, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα), 27 κλήσεις εκ των οποίων 13 για κοπές δέντρων και 14 για άντληση υδάτων.
* Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα, Ζάκυνθος) 16 κλήσεις, εκ των οποίων 10 για κοπές δέντρων, 4 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
Όπως τονίζει το Πυροσβεστικό Σώμα σε ανακοίνωσή του, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ' όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.
Τέλος η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr