Αναλυτικότερα:
Ιλιάδα του Ομήρου
Παιδικό (εφηβικό) θέατρο
17 & 18 Αυγούστου // Αρχαίο Θέατρο Άργους, Αργολίδα // ώρα 21:00
Πιάσε το χέρι μου, Θεά,
ψυχή μου, δώσε ρεύμα,
να γράψω μ’ έναν κεραυνό
πάνω σε μαύρη πλάκα.
Η νεανική-εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά παρουσιάζει ολόκληρο το ιλιαδικό έπος του Ομήρου, σε 70 λεπτά, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου. Η Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική. Μια οπτική που, μέσα από την αναπαραστατική γλώσσα των εφήβων, φιλοδοξεί να ξαναβρεί την αμεσότητα της τέρψης χρησιμοποιώντας πολλαπλούς κώδικες αφήγησης.
Η παράσταση ντύνεται μουσικά από τους Τhe Prefabricated Quartet, οι οποίοι, παίζοντας ζωντανά, έχουν έναν ισότιμο σκηνικό ρόλο, αναζητώντας και εκείνοι την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στη σύγχρονη μουσική έκφραση. Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μια αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.
Όμως κι αύριο μέρα ξημερώνει.
Ποιος θα ’χει σειρά αύριο;
Και από τι θα πάει;
Συντελεστές
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
Φιλολογική επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά
Σκηνοθεσία, φωτισμός: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό, κοστούµια, κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδηµητρίου
Επιµέλεια κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος
Συνεργάτρια διαδραστικού μέρους: Αύρα Αυδή
Ηθοποιοί: Αλέξης Κότσυφας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιοκάστη Αγαύη Παπανικολάου
Ζωντανή μουσική: Θοδωρής Παπαδηµητρίου (τσέλο), Χρήστος Γούσιος (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Σιώνας (φωνή, ηλεκτρικό µπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύµπανα)
ΑΜΚΕ: Μικρός Βορράς
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, ηλικίας 10-18 ετών
***************************
Συμβίωσις
Εικαστικά
18 & 19 Αυγούστου // Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας: Ταφικά μνημεία, Δεξαμενή και Λουτρό ΙΙ, Χανιά // Ώρα: 08:00-20:00
Συνολική διάρκεια εγκατάστασης: 18-25 Αυγούστου
Δεν απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση. Η είσοδος στην ηχητική εγκατάσταση γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες περί ασφαλούς προσέλευσης κοινού λόγω covid-19 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου για το συγκεκριμένο event. Καταβάλλεται το αντίτιμο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.
Το έργο Συμβίωσις αποτελεί μια ηχητική εγκατάσταση βασισμένη στα επιτύμβια επιγράμματα. Άνθρωποι με διαφορετικές ηλικίες, ιδιότητες και βιογραφίες συνθέτουν το πλήθος που περνάει στην άλλη όχθη της ύπαρξης, δημιουργώντας μια αόρατη πολιτεία. Κάποιοι πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους, άλλοι όχι. Τα μηνύματα από την άλλη πλευρά –την άλλη χρονικότητα– δεν σταματούν ποτέ να έρχονται.
Το έργο Συμβίωσις τους επιτρέπει να ακουστούν μέσα από μια σύνθεση μουσικής και λόγου, που παράγεται αλγοριθμικά και εξελίσσεται διαρκώς κατά την περίοδο επτά ημερών. Ο στόχος αυτής της παράστασης φωνών είναι να προσδώσει μια τρισδιάστατη αίσθηση, σε έναν τόπο μνήμης, αλλά και να βοηθήσει ώστε να συμβεί μια «τελετή ενσυναίσθησης» για τον επισκέπτη.
Μια συμβίωση ζωντανών και νεκρών, αρχαίου κόσμου και τεχνολογίας, λόγου και μουσικής.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νικόλας Χανακούλας
Έρευνα – Μετάφραση: Νίκος Μανουσάκης
Μουσική – Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Μπακαλάκος
Τεχνικοί ήχου: Μάνθος Μαραβελάκης, Διονύσης Μανουσάκης
ΑΜΚΕ: Apparat Athen
Με την ευγενική συμμετοχή 61 πολιτών του Δήμου Χανίων
****************************
Ιατροσόφια
Μουσικό θέατρο
18 & 19 Αυγούστου // Ασκληπιείο Κω // Ώρα 21:00
Γιατροσόφια για τις αρρώστιες του σώματος, της ψυχής και του νου, για τους πόνους της καρδιάς, για τα άλγη του κορμιού. Ένας συγκινητικός κι απόκοσμος θησαυρός λαϊκής σοφίας ξεδιπλώνεται στα βυζαντινά «Ιατροσόφια» του Ιωάννη Σταφιδά. Με άξονα το μαγικό βιβλίο του, η Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή συμπράττει με τον συνθέτη Νίκο Γαλενιανό και την εικαστικό Μαλβίνα Παναγιωτίδη για μια μουσική παράσταση που επιθυμεί να συνδεθεί ξανά με τη μαγγανεία, το ξόρκι, το παράλογο.
Η ασθένεια, η αδυναμία, ψυχική και ανατομική, το γήρας και οι χυμοί της νιότης απέναντι στην αιώνια πάλη του ανθρώπου με τη ζωή και τον θάνατο.
Δύο μουσικοί, τρεις τραγουδιστές, ένας συνθέτης και μία εικαστικός ξορκίζουν το πάσχον σώμα, φορέα της απόκρυφης ιστορίας της Ευρώπης, μέσα από τις ελληνικές, λαϊκές θεραπευτικές δοξασίες. Στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Κω, εκεί που συναντιούνται η Ανατολή με τη Δύση, αναμετριέται η ιστορία της επιστημονικής γνώσης με το μεταφυσικό θυμίζοντάς μας τη φράση του Φράνσις Μπέικον: «Όποιος δεν εφαρμόζει νέες θεραπείες, πρέπει να περιμένει καινούρια κακά. Γιατί ο χρόνος, είναι ο πιο μεγάλος πρωτοπόρος».
Συντελεστές
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Εικαστικός: Μαλβίνα Παναγιωτίδη
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Ερμηνεύουν: Λητώ Μεσσήνη, Αναστασία Κότσαλη
Μουσικοί: Σταμάτης Πασόπουλος, Πάνος Ηλιόπουλος
ΑΜΚΕ: arte con anima
*************************
O Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης
Θέατρο
19 & 20 Αυγούστου // Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας // ώρα 21:00
Μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ronald Schimmelpfennig Ιδομενέας και στην όπερα του Μότσαρτ Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης. Ο μύθος: Ο Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης, επιστρέφοντας από την Τροία πέφτει σε θύελλα και υπόσχεται στον Ποσειδώνα να θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει στην ακτή της πατρίδας του. Αυτός είναι ο γιος του. Θα εκπληρώσει ο Ιδομενέας τη θυσία;
Ο Μάξιμος Μουμούρης και η Βίκυ Βολιώτη φωτίζουν τις συνέπειες της ανθρώπινης βούλησης όταν αυτή εναντιώνεται στις επιταγές των θεών, ταξιδεύοντας μέσα από διαφορετικούς μύθους που απαιτούν θυσίες. Μυθικά πρόσωπα, όπως ο Ναύπλιος, ο Παλαμήδης, η Ηλέκτρα, ο Οδυσσέας, ζωντανεύουν με μοναδικό σκηνικό το φυσικό τοπίο, το φεγγάρι κι ένα πιάνο με ουρά…
Ο μουσικός Θοδωρής Ιωσηφίδης συνοδεύει τους ηθοποιούς με άριες από την όπερα του Μότσαρτ Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης, πρελούδια του Σοπέν και μινιατούρες του Προκόφιεφ. «Είναι εγκληματικό να σκοτώνουμε το θύμα, επειδή είναι ιερό, αλλά το θύμα δεν θα ήταν ιερό αν δεν το σκοτώναμε». Και οι μύθοι συνεχίζονται…
Συντελεστές
Σύνθεση κειμένων – σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς
Ηθοποιοί: Μάξιμος Μουμούρης, Βίκυ Βολιώτη
Πιάνο: Θοδωρής Ιωσηφίδης
ΑΜΚΕ: Apparatus
**********************************
Άσμα Ασμάτων
Χορός
19 & 20 Αυγούστου // Φρούριο Παλαμηδίου, Αργολίδα // 19:30
Το έργο Άσμα Ασμάτων είναι ένα σύγχρονο χορογραφημένο «βυζαντινό ορατόριο», βασισμένο στο γνωστό βιβλικό κείμενο, τραγουδισμένο σε γλώσσα αρχαία ελληνική της ελληνιστικής περιόδου. Περιστρέφεται αισθησιακά γύρω από την έννοια του ερωτευμένου ζεύγους του Άσματος: του βασιλιά Σολομώντα και της Νύφης. Η μουσική γραφή αποτελείται από μελωδίες για σόλο και χορωδίες, αλλά και ορχηστρικές συνθέσεις που ακολουθούν τους ήρωες του έργου και τους αναδεικνύουν.
Η μουσική πρωταγωνιστεί, συνοδεύει ή ακολουθεί την κίνηση και οι χορευτές φλερτάρουν με την έννοια του ηθοποιού. Η χορογραφία είναι σύγχρονη και χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας και συναφών παραδόσεων της βυζαντινής εποχής, όπως οι γεωργιανοί χοροί. Η σκηνοθεσία νοηματοδοτεί και ενώνει ευρηματικά τα παραπάνω: μέσα από τη συνύπαρξη της μουσικής γραφής, που θυμίζει κοσμική ψαλμωδία, αλλά και του σύγχρονου λεξιλογίου του χορού, ξετυλίγεται μπροστά μας το πάντρεμα του ερωτισμού, της ιεροτελεστίας και του Θείου.
Συντελεστές
Σύλληψη, Μουσική σύνθεση, Επιλογή-μεταγραφή κειμένων: Ξανθούλα Ντακοβάνου
Σκηνοθεσία: Ελευθερία Κόμη
Χορογραφία: Ταξιάρχης Βασιλάκος
Μουσική διεύθυνση: Ουρανία Λαμπροπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Emma Mollet
Ερμηνεύουν: Βασιλιάς Σολομών (τραγούδι), ούτι (ορχήστρα): Γεράσιμος-Σοφοκλής Παπαδόπουλος
Νύφη (τραγούδι): Ξανθούλα Ντακοβάνου
Ο Αγαπημένος (χορός): Ταξιάρχης Βασιλάκος
Χορός γυναικών (χορός, τραγούδι): Αθηνά Κυρούση-Salvucci
Χορός γυναικών (χορός, τραγούδι): Νεφέλη Σταμούλη
Κορυφαία χορού (τραγούδι), νέυ (ορχήστρα): Αυγερινή Γάτση
Σαντούρι (ορχήστρα): Ουρανία Λαμπροπούλου
Κρουστά (ορχήστρα), χορός ανδρών (τραγούδι): Αλέξανδρος Ριζόπουλος
ΑΜΚΕ: Μούσα
**********************
Ξένοι στην ίδια θάλασσα
Θέατρο
19 & 20 Αυγούστου, Αρχαιολογικός χώρος Βούντενης Πάτρας, Αχαΐα // ώρα 19:30
Το «Όνειρο στο κύμα», το «Μοιρολόγι της φώκιας» και ο «Νεκρός ταξιδιώτης» είναι τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που τα ενώνει, σαν νησιά που γειτονεύουν, η θάλασσα. Η θάλασσα των ελληνικών μύθων, της Ιστορίας και των ιστοριών πολλών, πολλών ανθρώπων, που ενώνουν τη μοίρα τους μαζί της. Το απόλυτο παραμύθι κι ο απόλυτος τρόμος. Η λαχτάρα για μια καλύτερη ζωή και η έλξη για το σκοτάδι και το άγνωστο. Η ομορφιά και η φρίκη σαν αλλεπάλληλοι κυματισμοί της ίδιας εκείνης θάλασσας.
Στο αρχαίο νεκροταφείο της Βούντενης, η παράσταση Ξένοι στην ίδια θάλασσα προσπαθεί να αφηγηθεί το θαύμα που το καθένα από τα τρία διηγήματα παρακολουθεί, να συναντηθεί με το θαύμα που η ίδια η ζωή επιφύλαξε. Ένα νεκροταφείο τριών χιλιάδων χρόνων έρχεται με την απόκοσμη ομορφιά του, με το πείσμα του να κρατά τα μυστικά του μες στους λαξευτούς του τάφους και παρηγορεί δίχως να καθησυχάζει. Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Παπαδιαμάντης στα τρία κείμενά του.
Με τα πιο λιτά και θεατρικά μέσα η παράσταση προσπαθεί να ξαναμιλήσει τη γλώσσα του. Όχι μόνο εκείνη την τόσο δική του καθαρεύουσα αλλά και την άλλη, τη δίχως λέξεις.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Μουσική: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Άρης Τρουπάκης
ΑΜΚΕ: Επτάρχεια
**********************
Λατώ, a safe space
Εικαστικά
20 & 21 Αυγούστου // Αρχαιολογικός χώρος Λατούς, Λασίθι // 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 10-25 Αυγούστου
Ένα διακαλλιτεχνικό έργο όπου συναντιούνται το θέατρο, η περφόρμανς και τα εικαστικά. Αντλεί τα υλικά της έμπνευσής του από αρχαίους μύθους, την τραγωδία, την πρόσφατη επικαιρότητα, τον σύγχρονο φεμινισμό.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς της Ετέρας, έναν τόπο βαθιά συνδεδεμένο με τη λατρεία γυναικείων θεοτήτων και με έκκεντρες αναγνώσεις των μύθων, διαμορφώνεται ένας «ασφαλής χώρος», μέσα στον οποίο αναδύεται εκ νέου η μυθική αφήγηση, αρθρώνεται μια γυναικεία φωνή που, εκκινώντας από το αρχέγονο και το προσωπικό, διεκδικεί την ενεργό συμμετοχή της στο πολιτικό.
Η ανθρώπινη φωνή, αλλά και ο ήχος σε κάθε μορφή του, φυσικός ή τεχνητός, έναρθρος ή άναρθρος, ζωντανός ή ηχογραφημένος, γίνονται ύλη και αποτύπωμα των αλλεπάλληλων επαναδιαπραγματεύσεων των μύθων στη σκηνή της πόλης.
Συντελεστές
Εικαστικά
Επιμέλεια εικαστικών: Ελένη Κούκου
Καλλιτέχνες: Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάνος Τσιχλής
Θέατρο
Σκηνοθεσία: Ελένη Καλαρά
Δραματουργία: Έφη Γιαννοπούλου
Ενδυματολόγος: Kenny MacLellan
Sound artist: Λάμπρος Πηγούνης
Ερμηνεύουν: Ράνια Οικονομίδου, Βάλια Παπαχρήστου, Αναστασία Κατσανιβάκη
ΑΜΚΕ: Ex Situ
********************************
Τα δώρα
Μουσικό Θέατρο
21 & 22 Αυγούστου // Αρχαίο Θέατρο Σάμου (Ξύλινο) // ώρα 21:00
Μια παράσταση βασισμένη στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Ο Προμηθέας υπομένει και επιμένει. Αντιστέκεται στην εξουσία ενός παντοδύναμου θεού και μέσα από το προσωπικό του μαρτύριο οραματίζεται το μέλλον. Η σύγκρουση με την εξουσία είναι επώδυνη και υπερβατική. Ο Προμηθέας γίνεται σύμβολο της θυσίας για το κοινό καλό. Ο κάθε άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, διάσημος ή άσημος, φτωχός ή πλούσιος, γεννημένος ή αγέννητος, εκεί που δεν υπήρχε – για να πορευτεί ένας άλλος άνθρωπος, πολλοί άνθρωποι.
Τα δώρα του στους ανθρώπους ταξιδεύουν στον χρόνο και μοιάζουν και σήμερα πιο επίκαιρα και αναγκαία από ποτέ. Η επιστήμη και οι τέχνες μπορούν να εμποδίσουν τον αφανισμό του ανθρώπου; Ο λόγος γίνεται πεδίο μάχης, του δίκαιου και του άδικου, του καλού και του κακού. Το μέτρο είναι ο κανόνας κι όποιος ξεφύγει από αυτό τιμωρείται. Ποια είναι τα όρια της ανθρωπότητας τα οποία βλέπουμε συνεχώς να διακυβεύονται; Πώς αυτά τα όρια γίνονται το ίδιο το μαρτύριο; Ποιοι επιβάλλουν αυτά τα όρια;
Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία, μέσα από την οπτικοακουστική εμπειρία του νέου κόσμου που προβάλλει επί σκηνής, να πάρει θέση και να αναρωτηθεί: Η δράση του Προμηθέα ήταν ηρωική αντίσταση ή ύβρις; Ήταν πρωτοπόρος, επαναστάτης ή παρανοϊκός; Υπάρχει ένα ανελέητος θεός ή η δύναμη που επιβάλλει κάθε εξουσία; Ποια είναι η φωτιά; Ποια είναι η θυσία; Ποιο είναι το μαρτύριο;
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Μουσική: Νίκος Ιωακείμ
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνογραφία – Εικαστική εγκατάσταση: Βασίλης Αποστολάτος
Ερμηνεύουν: Σταύρος Λιλικάκης, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Μαρίζα Τσίγκα και ο μπασοβαρύτονος Μάριος Σαραντίδης
ΑΜΚΕ: Πλέγμα
*****************************
Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά
Παιδικό Θέατρο
21 & 22 Αυγούστου // Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, Λακωνία // 20:30
Μια παράσταση που αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ., και απευθύνεται σε παιδιά από 7-8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων.
Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στη «οθόνη», που αποτελεί μέρος του σκηνικού.
Στόχος της παράστασης είναι να καταδείξει ότι η ταπεινή καταγωγή και η άσχημη μορφή του Αισώπου (ο ίδιος ο Πλούταρχος περιγράφει λεπτομερώς τη δυσμορφία του) δεν τον εμπόδισαν να γίνει λαμπρός φάρος ήθους και ευθυκρισίας ανά τους αιώνες και το έργο του να γαλουχήσει γενιές και γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική – Τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσέκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Χατζιάρας
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Ερμηνεύουν: Πελαγία Αγγελίδου, Σοφία Αγγελικοπούλου, Νίκος Καραστέργιος, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας, Τάκης Στάγκος, Νίκος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
ΑΜΚΕ: Κάτω απ’ τη Γέφυρα
**************************************
Γκίλγκαμες: Η αναζήτηση της αιώνιας ζωής
Θέατρο
21 & 22 Αυγούστου // Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Δεσκάτης, Γρεβενά // ώρα 20:30
Με δύο ηθοποιούς και ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η θεατρική ομάδα Roswitha παρουσιάζει το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο από τη Μεσοποταμία, το Έπος του Γκίλγκαμες, που βρέθηκε σε πήλινες πινακίδες γραμμένο σε σφηνοειδή γραφή και χρονολογείται από τον 21ο αιώνα π.Χ.
Ο νεαρός βασιλιάς Γκίλγκαμες μαζί με τον φίλο του Ενκίντου αναζητούν τη δόξα και κατορθώνουν άθλους υπεράνθρωπους. Όταν όμως ο Ενκίντου πεθαίνει, ο Γκίλγκαμες ξεκινάει ένα ταξίδι για τον κάτω κόσμο για να βρει το μυστικό της αιώνιας ζωής.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία, γεμάτο αγάπη για τη ζωή, αυτό το αριστουργηματικό έπος αποκαλύπτει πως η ουσία του ανθρώπου παραμένει η ίδια: υπέροχη και χωμάτινη μαζί. Μέσα στη φθαρτότητά μας, το μόνο που μένει ίσως είναι μια σπουδαία αφήγηση: η ιστορία για τον άνθρωπο.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη
Μετάφραση: Αύρα Ward
Ηθοποιοί: Νάνσυ Σιδέρη, Σπύρος Χατζιαγγελάκης
Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Χατζηζήσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
ΑΜΚΕ: Roswitha
************************************
Χρήσιμες πληροφορίες
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr