Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος διευκρίνισε ωστόσο την πολυπλοκότητα που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.
«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε στο κατάστημα ή αν θα γίνει δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος (rapid) τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε».
Ο καθηγητής, εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα.
«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο καθηγητής, τονίζοντας: «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε».
Σύμφωνα με τον ίδιο ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού χρειάζεται:
- Να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς
- Να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας (πχ στην διασκέδαση) στα δεδομένα της πανδημίας και
- Να κάνουμε χρήση μάσκας σε κάθε περίπτωση που είμαστε σε στενή επαφή με κάποιον άλλο, ακόμα και αν είμαστε σε εξωτερικό χώρο ή άν έχουμε κάνει το εμβόλιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr