Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8 χλμ, ενώ το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 2 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.
Δεν αναφέρθηκαν ως εδώ υλικές ζημιές από τον σεισμό.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή σημειώθηκαν δεκάδες μικροί σεισμοί μέσα σε μια μέρα, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων.
Συνολικά, στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο (10/7) το πρωί 30 μικροσεισμοί, οι δύο των οποίων ήταν μετασεισμοί.
Καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό που σημειώθηκε στη Θήβα.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Κουνηθήκαμε ιδιαίτερα γιατί η δόνηση ήταν επιφανειακή» σημείωσε στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να απαντηθεί εάν έρχεται μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή.
«Είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία από τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή. Χαρακτηριστικό των δονήσεων ότι είναι πολύ μικρού μεγέθους. Οι κάτοικοι της Θήβας όμως τους αντιλαμβάνονται» υπογράμμισε.
«Προσπαθούμε να καταλάβουν αν είναι ακολουθία από τις συνηθισμένες που συμβαίνουν στην Ελλάδα και διαρκούν αρκετούς μήνες. Ελπίζουμε να μην είναι προσεισμική ακολουθία» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η περιοχή έχει ιστορικό μεγάλο σεισμών και ένα μεγάλο ρήγμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr