Αιτία είναι η αύξηση των κρουσμάτων ανά 100.000 εντός μιας εβδομάδας στα 580, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Στη Γερμανία ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στο 6,5.
Ως συνέπεια αυτής της κατάταξης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό, θα μπαίνουν για 10 ημέρες σε καραντίνα. Προσκομίζοντας αρνητικό τεστ θα έχουν όμως τη δυνατότητα να περιορίσουν την καραντίνα στις πέντε ημέρες. Επίσης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν προηγουμένως συμπληρώσει ψηφιακή δήλωση εισόδου στη χώρα.
Σύμφωνα με την DW, αυτό δεν ισχύει για όσους έρχονται στη Γερμανία από την Ελλάδα, παρότι τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός μιας εβδομάδας έχει φτάσει τα 85. Εκτός από το όριο τον 50 κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και σειρά άλλων παραγόντων πριν θεωρήσει μια χώρα ως περιοχή κινδύνου και επιβάλει για τους ταξιδιώτες από εκεί αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου στη Γερμανία.
Πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό
Δεδομένου ότι ο δείκτης θετικότητας στην Ισπανία έχει ξεπεράσει τα 200 κρούσματα, θα πρέπει να αναμένεται ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θα χαρακτηρίσει ολόκληρη τη χώρα ως περιοχή υψηλού κινδύνου και όχι μόνο τμήματά της, όπως στο παρελθόν. Συνέπεια αυτής της κατάταξης είναι η εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών εισόδου στη Γερμανία, για παράδειγμα η προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού πριν από την πτήση.
Σοβαρότερο πλήγμα για τη Μαδρίτη θα είναι όμως η ταξιδιωτική οδηγία που θα εκδώσει η Γερμανία και στην οποία θα συνιστά στους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν μη αναγκαία ή τουριστικά ταξίδια στην Ισπανία - και αυτό μεσούσης της τουριστικής σαιζόν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr