Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση. Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη».
Σημείωσε δε ότι τα όρια ηλικίας έχουν πέσει στα 50-60 έτη, τονίζοντας ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20αρηδες και 30αρηδες. «Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος», επισήμανε εστιάζοντας στην τήρηση των μέτρων.
Παρόλα αυτά η κ. Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι το Πάσχα πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία λογική και να τη χρησιμοποιήσουμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. «Ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τάχθηκε δε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με τήρηση των μέτρων σημειώνοντας ότι είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε ο ένας σπίτι του άλλου.
Ερωτηθείσα σχετικά με αν μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε περισσότεροι ελευθερία, εκτίμησε ότι μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί. «Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr